x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Clasare istorică pentru România la tenis de masă feminin

Clasare istorică pentru România la tenis de masă feminin

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   11:15
Clasare istorică pentru România la tenis de masă feminin
Sursa foto: pixabay.com

Echipa națională feminină de tenis de masă a României ocupă locul 4 mondial, conform clasamentului publicat de Federația Internațională de profil la data de 4 iunie, cea mai bună clasare din ultimele două decenii, informează Agenția Națională pentru Sport.

Performanța este cu atât mai mare cu cât țara noastră este prima din Europa și la un pas de podiumul mondial ocupat în totalitate de reprezentatele Asiei, poziționându-se înaintea Germaniei, Hong Kongului, Taipeiului sau Franței.

România, vicecampioană europeană, campioană a Jocurilor Europene și sfertfinalistă mondială la ultima ediție, demonstrează o valoare care se consolidează permanent și premise pentru un rezultat remarcabil la Jocurile Olimpice de la Paris, unde este calificată deja, în urma accederii în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan.

La tenis de masă, România a mai calificat, de asemenea, două sportive, care vor fi nominalizate în proba de simplu, precum și perechea formată din Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt).

Top 10 mondial, echipe (feminin), 4 iunie 2024:
⚬1 China
⚬2 Japonia
⚬3 Coreea de Sud
⚬???? ????????????????̂????????????
⚬5 Germania
⚬6 Hong Kong
⚬7 Taipei
⚬8 Franța
⚬9 Egipt
⚬10 Brazilia

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis de masa romania