x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Copa America - Brazilia a cucerit trofeul

Copa America - Brazilia a cucerit trofeul

27 Iul 2004   •   00:00

Brazilia a spart, in sfarsit, ghinionul. Selecao a castigat a 41-a editie a Copei America invingand in ultimul act al competitiei Argentina, 4-2 in urma loviturilor de departajare, dupa ce scorul la finalul timpului regulamentar a fost egal, 2-2.

Brazilienii au izbutit sa castige turneul dupa 8 finale pierdute in fata marilor rivali.

DECISIV. Reprezentativa lui Marcelo Bielsa a dominat partida de la Lima, a condus cu 1-0 (’20 Kily Gonzalez) si 2-1 (’87 Delgado), dar a fost egalata de fiecare data in minutele de prelungire. Mai intai prin golul lui Luisao (’45+1), apoi prin reusita lui Adriano (’90+2). De altfel, in absenta vedetelor Ronaldo sau Ronaldinho, atacantul lui Inter Milano a fost omul decisiv al selectionatei auriverde. Totodata Adriano, autor a 7 goluri la Copa America, a devenit si golgeterul turneului. La loviturile de departajare au marcat Adriano, Edu, Diego si Juan pentru brazilieni, iar pentru argentinieni Kily Gonzalez si Sorin. D’Alessandro si Heinze au ratat.

PALMARES. Dupa ce a devenit campioana a lumii in 2002, Brazilia a castigat acum si Copa America, desi din echipa care a cucerit titlul mondial in Japonia si Coreea de Sud selectionerul Carlos Alberto Parreira a avut la dispozitie un singur jucator, Kleberson. Formatia "experimentala" aliniata de antrenorul Braziliei a dat insa rezultatele scontate. Chiar daca au ratat trofeul in 2004, Argentina si Uruguay raman reginele competitiei, ele avand in palmares cate 14 victorii, in timp ce Brazilia a adunat doar 7 succese.

CONTRA DUSMANILOR

Pentru jucatorii din Tara Cafelei, victoria are o insemnatate aparte tocmai pentru ca a fost obtinuta in fata eternilor rivali. "Este o emotie pe care nu o pot descrie in cuvinte. Ii multumesc lui Dumnezeu si familiei mele", a declarat golgeterul Adriano. La randul sau, selectionerul Carlos Alberto Parreira s-a declarat multumit de elevii sai. "Ma bucur ca am ramas un grup unit in ciuda numeroaselor schimbari pe care am fost nevoit sa le fac. Argentina si-a platit scump erorile. Nimeni nu-si poate permite sa greseasca astfel in fata campionilor mondiali", a spus Parreira.

×
Subiecte în articol: sport