x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Corleone" pastreaza comisiile la Liga

"Corleone" pastreaza comisiile la Liga

15 Iul 2004   •   00:00

Cele mai importante probleme dezbatute in cadrul sedintei de ieri a Comitetului Executiv al FRF au vizat apartenenta comisiilor din cadrul campionatului, situatia financiara a cluburilor, precum si cea a antrenorilor si a juniorilor.

PAUL ANDONE, DANIEL STAN

Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a asezat, din nou, la aceeasi masa cu omologul sau de la Liga.

COMISII. S-a creat un adevarat tam-tam prin decizia de infiintare a unei comisii federale, alcatuita din oameni neutri. In cele din urma s-a stabilit ca respectivele comisii sa activeze tot la LPF, forul care organizeaza campionatul, dar componenta acestora urmeaza sa fie mixta. Astfel, din comisii vor face parte si reprezentanti ai federatiei, nu numai ai ligii, asa cum era pana acum. "Nu a existat un compromis, ci o intelegere care respecta legea. Dupa discutiile pe care le-am avut cu Mircea Sandu s-a ajuns la aceasta varianta cu comisii mixte", a declarat Dragomir.

ULTIMATUM. Un alt subiect fierbinte dezbatut a fost cel al licentei ce se acorda cluburilor profesioniste. Numai la cele din Divizia A datoriile catre stat se ridica la 12 milioane de euro. "Guvernul a dat dovada de intelegere pana acum, reesalonand platile sau iertand unele echipe. Dar de la 1 ianuarie 2005, situatia se va schimba radical, nemaifiind acceptata nici o dispensa. Ar fi bine ca fiecare club sa-si angajeze cate un expert in domeniul financiar", a spus Mircea Sandu. Boss-ul FRF a subliniat ca, momentan, nu sunt decat patru echipe in prima liga, care nu au datorii. Dintre noile promovate, doar Poli Iasi si CFR Cluj au primit licenta, Sportul Studentesc avand termen pana pe 24 iulie, in caz contrar, echipa urmand sa fie retrogradata.

ANTRENORI. Mircea Radulescu, directorul Scolii de Antrenori, a anuntat ca UEFA a acreditat cursul PRO, licentele urmand sa fie eliberate pe 9 august celor 16 antrenori, printre care se numara Hagi, Andone, Dan Petrescu, Balint, Stoichita, Ilie Dumitrescu, Rednic, Sabau, Lacatus sau Gheorghe Poenaru. Totusi, exista patru tehnicieni care nu au dreptul de a pregati echipe in Divizia A, urmand sa se acorde dispense. Acestia sunt Razvan Lucescu, Petre Grigoras, Vasile Simionas si Cristi Popovici. La urmatorul curs PRO si-a anuntat deja inscrierea si stelistul Dorinel Munteanu.

FRF, FARA BANI DE LA CLUBURI

Una dintre cele mai importante decizii luate in cadrul Comitetului Executiv a fost cea legata de procentul pe care cluburile trebuie sa il verse in vistieria FRF in cazurile transferurilor in strainatate. Federatia a decis sa nu mai perceapa cota de 10%, procentele urmand sa ramana la cluburi, cu obligatia sa-i reinvesteasca in centrul de copii si juniori. Altfel, FRF a anuntat ca a investit 4 milioane de euro la centrul de la Mogosoaia, urmand sa fie construit un hotel de 100 de locuri.

GIOVANI, A FI SAU A NU MAI FI

Azi, reprezentantii cluburilor se vor intalni la FRF pentru a discuta pe tema licentelor. Un alt punct pe ordinea de zi este situatia lui Ioan Becali, care facea parte din structura Comitetului Executiv in calitate de presedinte al Rapidului. Becali era, alaturi de Cornel Dinu, unul dintre cei doi reprezentanti ai Diviziei A in Comitet. Maine, la sediul LPF este programata Adunarea Generala a Ligii, sedinta anuntandu-se destul de incinsa, cel mai important subiect fiind cel al drepturilor de televiziune.

PRIETEN

"Important e cine face primul pas spre impacare. Referitor la Gigi Becali, eu sunt prieten cu toata lumea, dar el a gresit fata de mine" - Dumitru Dragomir, presedinte LPF

AMENINTARE

"Dupa 1 ianuarie 2005, campionatul se va disputa chiar cu cinci sau sase echipe, daca e nevoie. Dar vor fi numai echipele care nu au datorii catre stat" - Mircea Sandu, presedinte FRF
×
Subiecte în articol: sport