x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristian Borcea şi Ioan Becali, la DNA

Cristian Borcea şi Ioan Becali, la DNA

09 Iun 2009   •   00:00
Cristian Borcea şi Ioan Becali, la DNA

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, şi fostul impresar FIFA, Ioan Becali, s-au prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie.



În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

În 11 mai, Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare preventivă, dar procurorii DNA au făcut recurs.

În 12 mai, Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorilor, astfel că aceştia au rămas în arest pentru 30 de zile, mandatele de arestare preventivă urmând să le expire miercuri, 10 iunie.

În 23 aprilie, în dosarul corupţiei din fotbal au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, şi arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, sub acuzaţia de luare de mită.

Ulterior, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Decizia, care este definitivă, cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la competiţiile sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării. Mai apoi a fost eliberat Marcel Lică, după ce atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au decis să nu îi mai fie prelungit mandatul de arestare preventivă.

Ultima persoană arestată în acest dosar este arbitrul Aurelian Bogaciu, în cazul căruia magistraţii Tribunalului Argeş au decis ca mandatul de arestare preventivă să nu fie prelungit. Curtea de Apel Piteşti a respins apoi recursul făcut de procurori la această decizie, astfel că şi Aurelian Bogaciu a fost pus în libertate.

Totodată, Tribunalul Argeş a respins, vineri, propunerea DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, directorul Pic Liviu Făcăleaţă, fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu şi fostul preşedinte CCA Gheorghe Constantin, decizia nefiind definitivă. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport argeş