x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Criza financiară blochează transferurile pentru Chelsea

Criza financiară blochează transferurile pentru Chelsea

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Noi 2008   •   00:00
Criza financiară blochează transferurile pentru Chelsea

Directorul executiv al lui Chelsea Londra, Peter Kenyon, a afirmat luni că din cauza crizei financiare echipa nu va face transferuri în iarnă. Şeful grupării patronate de Abramovich spune că sumele oferite pentru jucători vor fi mai mici decât până acum. Chelsea Londra ocupă primul loc în Grupa A a Ligii Campionilor şi este liderul clasamentului în Anglia.



Oficialul lui Chelsea a explicat, pe site-ul grupării engleze,  situaţia în cadrul unui simpozion care a avut loc lui la sediul FIFA din Zurich. În cadrul evenimentului s-a discutat despre efectele crizei financiare asupra fotbalului. "Ceea ce facem noi la Chelsea se face aproape în toate afacerile. Managementul trebuie să fie unul bun şi prudent, foarte atent la costuri, deoarece trebuie să revenim pe profit până în 2010. Sperăm ca afacerile să meargă mai bine anul viitor şi avem toate motivele să sperăm. S-a restructurat departamentul de scouting şi vrem o abordare mai exactă, decât una generală, care exista până în prezent. Este puţin probabil să cheltuim pe transferuri în luna ianuarie. Felipe Scolari are la dispoziţie o echipă excelentă şi face o treabă bună. Trebuie să vindem pe cineva dacă ne decidem să mai efectuăm un transfer, dar acum nu vrem să aducem pe nimeni. Chelsea nu are datorii ca alte cluburi. Cred că avem posibilitatea financiară de a fi competitivi ", a explicat Peter Kenyon.

Kenyon a adăugat că echipa a investit sume mari şi în academia de tineret, pentru că în următorii ani vrea să folosească fotbalişti formaţi acolo: "Banii sunt mai puţini, iar această lipsă de lichidităţi ne afectează. Fotbalul nu este diferit faţă de alte afaceri afectate de criză. Sper ca aceasta să nu se agraveze, trebuie să fim optimişti şi să avem încredere. Cred că fanii tot vor să vină la meciurile de fotbal şi este responsabilitatea noastră să producem un spectacol de calitate. Ceea ce s-a întâmplat pe plan global este fără precedent. Trebuie să fii naiv să nu te pregăteşti pentru pierderile care vor avea loc anul viitor". Kenyon a spus că fiecare club de fotbal obţine bani din drepturile de televizare, contracte de sponsorizare sau vânzarea de bilete. "Fiecare trebuie să-şi facă un plan pentru un impact negativ. Nu voi discuta acum despre situaţia lui Roman Abramovici. Pot să confirm doar faptul că el este alături de Chelsea, nici mai mult, nici mai puţin faţă de altă dată. Criza i-a afectat pe toţi, nimeni nu este imun, deci nici fotbalul, este ceva logic. În fotbal se investesc bani mai puţini", a precizat Peter Kenyon.
Reprezentantul echipei s-a mai referit şi la informaţiile din presa engleză, care a scris că echipa vrea să-şi construiască un nou stadion: "Nu avem planuri avansate legate de o plecare de le Stamford Bridge. Avem unele proiecte în vestul Londrei, dar ne nemulţumeşte când numele nostru este menţionat doar pentru a mări preţurile unei zone. Având în vedere situaţia financiară, nici nu ne putem gândi la un stadion nou, ci singura alternativă este modernizarea actualei arene".

×
Subiecte în articol: sport