x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu tolba cam goala

Cu tolba cam goala

02 Aug 2004   •   00:00

Eventuala adversara a "cainilor", Manchester United, s-a intors din turneul in Statele Unite fara nici o victorie. In ultimul meci disputat in America, elevii lui Sir Alex Ferguson au facut egal cu AC Milan, 1-1, insa au pierdut, 8-9, la loviturile de departajare.

DELIA GOMOESCU

Daca Dinamo a debutat cu stangul in noua editie de campionat, nici viitoarea sa adversara din Liga Campionilor, Manchester United, nu sta chiar pe roze. Englezii si-au incheiat turneul in Statele Unite fara sa castige vreun meci. E adevarat insa ca lui Alex Ferguson i-au lipsit destui jucatori de baza si ca adversarele au avut nume care de care mai rasunatoare: Bayern Munchen, Celtic Glasgow si AC Milan.

GHINION. In ultima partida din cadrul turneului Champions World Series, Manchester a evoluat sambata impotriva campioanei Italiei. Paul Scholes a deschis scorul in minutul 33, dar Milan a egalat prin Sevcenko in minutul 90. Ca si in partida cu Bayern, loviturile de departajare le-au fost din nou fatale britanicilor, italienii invingand cu 9-8. "A fost un turneu dificil, dar benefic pentru jucatorii tineri, care au avut astfel posibilitatea sa arate ce pot", a spus Ferguson.

START DIFICIL. Manchester United a revenit ieri in Anglia si a intrat in linie dreapta cu pregatirea inainte de startul noului sezon. In primul meci oficial, "diavolii" vor juca pe 8 august in Supercupa Angliei cu Arsenal, apoi urmeaza partida din Liga Campionilor, cu Dinamo sau Zilina, si prima etapa din Premier League, impotriva echipei lui Mutu, Chelsea.

ZILINA VICTORIE LA SCOR

MSK Zilina, adversara "cainilor" in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, a inceput in forta noua editie de campionat. Dupa ce si-a amanat meciul din prima etapa din cauza partidei cu Dinamo, formatia slovaca a invins in runda a doua cu 5-1 in fata detinatoarei Cupei, Artmedia Petrzalka, prin golurile inscrise de Vomacka, Cisovski, Bartos, Sestak si Pecalka. Zilina si Petrzalka s-au intalnit sambata pentru a doua oara in acest sezon. Cele doua formatii s-au mai confruntat si in Supercupa Slovaciei, cand Zilina a invins cu un scor mai mic, 2-1.

"TITLUL E MAI IMPORTANT"

Pentru Sir Alex Ferguson, in acest sezon, titlul in Premier League este mai important decat Liga Campionilor. "Un succes in fata echipelor mari din Anglia este mai important decat unul in fata formatiilor din Europa", a spus Ferguson. Altfel, tehnicianul scotian a gasit doua motive pentru a fi multumit de tragerea la sorti de vineri. "Putem ajunge la Bucuresti in doar doua ore si jumatate. Avem de parcurs o distanta mai mica decat ne-am fi asteptat", a spus managerul lui Manchester. Scotianul se bucura insa mult mai tare din alta cauza: a scapat de Benfica, cea mai periculoasa formatie din urna echipelor care nu au fost cap de serie.

×
Subiecte în articol: sport