x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romaniei / Petrolul a eliminat-o pe Dinamo

Cupa Romaniei / Petrolul a eliminat-o pe Dinamo

de Mihai Igirosanu    |    27 Oct 2005   •   00:00
Cupa Romaniei / Petrolul a eliminat-o pe Dinamo

In optimile de finala ale Cupei Romaniei, divizionara B Petrolul Ploiesti a invins-o cu 2-1 pe Dinamo, detinatoarea trofeului.

Detinatoarea trofeului, vicecampioana Dinamo, a fost eliminata ieri, la Otopeni. Cainii" au fost invinsi cu 2-1 de divizionara B Petrolul, echipa antrenata de fostul libero al Stelei, Valeriu Rachita.

Ploiestenii au reusit marea surpriza la 10 ani dupa ce au castigat Cupa Romaniei, contra Rapidului. Giulestenii s-au calificat in sferturile de finala, dupa ce au trecut de o alta divizionara secunda, Cetate Suceava, si par favoriti acum la castigarea trofeului.

NERVI. Imediat dupa fluierul final al arbitrului Berbecaru, tehnicianul "cainilor" era foarte suparat pe propriii jucatori. Totusi, la circa jumatate de ora dupa meci, antrenorul lui Dinamo era mai calm: "Sper ca acesta sa nu fie decat un accident, iar acum sa luam campionatul. Ne gandim la o victorie joi, la Sofia, in grupele Cupei UEFA", a spus el. De partea cealalta, antrenorul Petrolului, Valeriu Rachita, a declarat: "Am reusit acest rezultat prin daruire si am aratat ca Petrolul este o echipa de luat in seama. E prematur sa vorbesc de castigarea Cupei, pentru ca in competitie au ramas cateva echipe de calibru, dar as vrea ca jucatorii sa evolueze in toate meciurile la fel ca in fata lui Dinamo". Petrolul este singura divizionara B ramasa in competitie.

DRAMATISM. La Mioveni, in cel mai asteptat meci al rundei, FC National a obtinut o calificare dramatica, trecand dupa loviturile de departajare de Universitatea Craiova. Omul care a ingropat sperantele oltenilor a fost portarul Mircea Bornescu. El a ratat la scorul de 1-1, fiind imitat la 4-3 pentru "bancari" de catre australianul Mitchell. Introdus special pentru penalty-uri, Florin Prunea a fost eroul bucurestenilor, parand cele doua executii. Marea revelatie a competitiei, Rapid II, care eliminase campioana Steaua in "16-imi", a spus adio Cupei Romaniei, fiind invinsa de Farul. Totusi divizionara B a fost protagonista unui meci spectaculos, iar, in minutul 90, Chiriac a ratat incredibil de la doar patru metri de poarta.

INCIDENTE
Partida de la Otopeni, dintre Dinamo si Petrolul, a fost una plina de incidente provocate de suporteri, cauzate si de capacitatea redusa a arenei. Aproximativ 200 de fani ai ploiestenilor au fost nevoiti sa urmareasca meciul din afara stadionului, inghesuiti in cele patru autocare cu care venisera. Dupa meci, unul dintre fanii dinamovisti a furat un banner din fata galeriei adverse, gest care a declansat o bataie generala intre sustinatorii Petrolului si fortele de ordine.

REZULTATE "OPTIMI"
Marti
  • Pandurii - OTELUL 0-2
    G. Munteanu (’17 - pen., ’20)

    Miercuri
  • FC NATIONAL - "U" Craiova 4-3
    (0-0, 0-0) dupa penalty-uri
  • FCM Bacau - JIUL 0-2
    Drida (’13), Badoiu (’66)
  • Rapid II - FARUL 3-4
    R. Oprea (’8), Calin (’42), Chiriac (’81)/ Apostu (’26), Farmache (’37), Todoran (’45 - pen.), T. Moldovan (’60)
  • PETROLUL - Dinamo 2-1
    Hadnagy (’26), V. Ghindaru (’54)/ Galamaz (’38)
  • FCM Targoviste - POLI TIMISOARA 1-3 (0-0, 0-0)
    dupa prelungiri; Balasa (’115 - pen.)/ M. Rus (’92), V. Moldovan (’101), Caramarin (’105)
  • POLI IASI - FC Vaslui 2-1
    Balba (’48), Onofras (’117)/ Cl. Raducanu (’87 - pen.) Cartonas rosu: S. Frunza (’65)
  • RAPID - Cetatea Suceava 3-2
    E. Dica (’19), Buga (’27), Ilyes (’44)/ Palimaru (’56 si ’73) Cartonas rosu: Perja (’53)
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo petrolul