x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Steaua in triumf, Dinamo a schiopatat

Cupa UEFA - Steaua in triumf, Dinamo a schiopatat

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Oct 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Steaua in triumf, Dinamo a schiopatat

Campioana Romaniei a debutat senzational in cel de-al doilea sezon din grupele Cupei UEFA.Echipa lui Ioan Andone a inceput cu un semiesec meciurile din Grupa F a Cupei UEFA.

STEAUA - LENS 4-0 / S-au intors vitezistii

Campioana Romaniei a debutat senzational in cel de-al doilea sezon din grupele Cupei UEFA. Victoria s-a imbinat superb cu uluitoarea revarsare de dragoste cu care tribuna stelista l-a primit pe presedintele Marius Lacatus.

Motivati si de problemele cu care se confrunta Gigi Becali, jucatorii lui Oleg Protasov au imprumutat din rautatea proverbiala a lui Lacatus, zdrobind efectiv una dintre echipele tari ale Frantei.

VIJELIE. Dupa un start prudent, in care Lens a parut sa fie solida, Steaua s-a dezlantuit. Centrala maiastra a lui Nesu si plutirea magistrala a lui Iacob au declansat iuresul ros-albastru. Plasamentul exact al lui Goian si calmul imperial al lui Dica au dus scorul la un 3-0 de vis. Pana la final, cei 25.000 de suporteri, printre care hocheistii campioni nationali ai Stelei, legendarul Helmuth Duckadam, Nicu Vlad sau Leonard Doroftei au salutat si "desertul" tradus prin torpila de 4-0 reusita de Nicolae Dica.

DEDICATIE. Finalul a fost umilitor pentru francezi, acompaniati de freamatul tribunei aduse in culmea extazului. La putin timp dupa ultimul fluier al grecului Briakos, sute de suporteri s-au strans in spatele tribunei oficiale, aclamandu-si legenda vie reintoarsa in Ghencea, Marius Lacatus. In acest timp, la vestiare, jucatorii Stelei se intreceau in a-i dedica victoria fostului patron, Gigi Becali, cel care le ceruse inaintea meciului sa-si castige batalia lor, de pe teren. In celalalt meci al Grupei C, Halmstad - Hertha Berlin 0-1, gol Neuendorf (’67). Sampdoria a stat.

FAIR-PLAY
"Steaua este o echipa foarte buna din punct de vedere mental si tehnic. Stiam ca-si creeaza multe ocazii, dar cu noi a avut o eficacitate foarte mare. In Franta, Steaua s-ar clasa intre primele cinci echipe. Cred ca, mai repede, locul ei era in Liga Campionilor, in locul lui Rosenborg" - Francis Gillot, antrenor Lens

LUCIDITATE
"Vreau sa felicit echipa si publicul. Este o victorie frumoasa, pentru ca Lens este un nume in Europa. Trebuie sa mai luptam ca sa trecem de grupe. Acum ne gandim la meciul cu Rapid" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

INCANTAT
Portarul legendar de la Sevilla, din 1986, Helmuth Duckadam, a urmarit meciul din mijlocul suporterilor stelisti de la tribuna 0, desi fusese invitat in loja lui Gigi Becali. Dupa meci, el a exclamat: "Au meritat cele 20 de ore facute de la Arad pana la Bucuresti pentru acest meci. A fost macel, asa cum faceam si noi cand dominam Europa!".

GIGI I-A MULTUMIT LUI BODU
Dupa meci, Gigi Becali radia de fericire: "Atmosfera senzationala, scor incredibil, joc incantator. Steaua incepe sa aduca cu marea echipa care a fost in 1986. Un mare merit il are Bodu, pentru ca a stiut sa ne motiveze jucatorii". Cel mai important cotidian din Lens, Le Voix du Nord, l-a radiografiat in editia de ieri pe patronul Gigi Becali astfel: "Simplu cioban, apartinand comunitatii macedonene din perioada comunismului si a extravagantelor conducatorului Nicola Ceaucescu, el iese din acesti ani de plumb cu o bagatela de 208.000 de euro, bani obtinuti in urma traficului ilegal de miei. Isi lasa ciomagul si isi cladeste o avere colosala, estimata la 250 de milioane de euro, a 15-a din tara".

Dinamo - Heerenveen 0 - 0 / O mare dezamagire

  • de Sorin Anghel
  • INEFICIENT. Incert pentru meciul de aseara, Bratu (stanga) a fost titular avand cea mai mare ocazie pentru Dinamo

    Echipa lui Ioan Andone a inceput cu un semiesec meciurile din Grupa F a Cupei UEFA. Desi au dominat, "cainii" nu au reusit sa-si creeze ocazii clare, fiind de multe ori dezaprobati de propriii suporteri.

    Heerenveen a venit la Bucuresti in primul rand cu gandul de a nu primi gol, lucru confirmat de tactica ultradefensiva a antrenorului Gertjan Verbeek. Dupa meci, acesta a recunoscut ca este satisfacut de rezultatul obtinut, desi echipa sa nu a avut o prestatie prea reusita. "Dinamo a avut multe ocazii, dar noi ne-am aparat bine, am fost organizati. In atac nu am reusit prea multe, nu am reusit sa avem o posesie prea buna. Sunt multumit de rezultat", a spus Verbeek.

    SURPRINS. Dupa meci, antrenorul dinamovist Ioan Andone a recunoscut ca se astepta ca echipa-oaspete sa iasa mai mult la joc. "Am facut o prima repriza buna, in care am pus multa presiune asupra careului advers si doar lipsa de concentrare ne-a privat de un gol. Ma asteptam ca jucatorii de la Heerenveen sa iasa mai mult in atac, dar ei si-au propus mai mult sa nu ia gol. S-au aparat supranumeric si nu am avut prea multe spatii. In partea secunda nu am mai fost asa lucizi si ne-am creat o singura ocazie", a spus Andone. Tehnicianul a adaugat ca si-ar dori ca elevii sai sa se revanseze in etapa viitoare din grupe: "Sper ca la meciul cu Levski sa recuperam punctele pierdute. Nu mergem la Sofia sa ne aparam, vrem sa castigam. De asemenea, putem sa luam puncte si cu TSKA Moscova sau cu Marseille".

    In celalalt meci din Grupa F, TSKA Moscova, detinatoarea trofeului, a cedat pe teren propriu, scor 1-2, in fata lui Olympique Marseille. Levski Sofia a stat.

    CALCULE
    "Ne-am facut singuri meciul greu, pentru ca nu am reusit sa inscriem in prima repriza, asa cum trebuia. De acum trebuie sa luam sase puncte din noua posibile ca sa ne calificam" - Florentin Petre, capitan Dinamo

    GRUPA G
    Singura echipa romaneasca prezenta in grupele Cupei UEFA care a stat in prima etapa a fost Rapid. In Grupa G, echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a invins, pe teren propriu, cu 1-0, pe PAOK Salonic. Golul a fost inscris de Brandao, in minutul 68, din penalty. La Sahtior, Rat si Marica au fost titulari, ultimul fiind schimbat in minutul 58. Formatia lui Bölöni, Rennes, a pierdut pe teren propriu, 0-2, cu VfB Stuttgart, dupa reusitele lui Tomasson (’88) si Ljuboja (’90).
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua meci gigi becali echipa