x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport De la Atena la Atena

De la Atena la Atena

06 Aug 2004   •   00:00

Ziua de ieri a prilejuit lansarea pe piata din Romania a unei lucrari de exceptie. Editura Curtea Veche si cel mai bun ziar de sport din tara, Gazeta Sporturilor, au prezentat albumul "Jocurile Olimpice de la Atena la Atena: 1896-2004".

SORIN ANGHEL

Aparitia acestei istorii complete in date, fapte si imagini a Jocurilor Olimpice reprezinta un bun moment de a celebra spiritul olimpic si de a darui cititorului roman o premiera editoriala si o realizare tipografica de exceptie.

PREZENTARE. "Jocurile Olimpice de la Atena la Atena: 1896-2004" contine prezentarea fiecarei Olimpiade desfasurate pana acum sub forma unor articole de exceptie, reportaje inedite, fotografii senzationale, afise superbe, date statistice elocvente, evenimente socio-politice colaterale, date despre Olimpiada de iarna. La toate acestea a fost alaturata o ampla clasificare a campionilor olimpici pe ani, discipline sportive si a rezultatelor lor.

PERSONALITATE. Un capitol special este dedicat participarii Romaniei la Jocurile Olimpice si este realizat in aceeasi maniera prin contributia jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor. La eveniment au participat si marile glorii sportive Mihaela Penes si Gheorghe Berceanu, campioni olimpici in 1964 la atletism, respectiv in 1972 la lupte. "Jocurile Olimpice sunt o suma de mai multe editii ale Campionatelor Mondiale. Ideea publicarii unei astfel de lucrari este extraordinara, iar produsul este de exceptie", a explicat Mihaela Penes.

FARMEC

"Povestile frumoase nu au termen de garantie. Ele trebuie spuse mereu" - Luminita Paul, corealizator, Gazeta Sporturilor

L’EQUIPE

Editia internationala a albumului lansat pe piata in Romania de catre Editura Curtea Veche si cotidianul Gazeta Sporturilor a fost realizata de Muzeul Olimpic din Lausanne impreuna cu cotidianul francez L’Equipe si a aparut in luna noiembrie a anului trecut. Editura Curtea Veche a considerat drept o onoare propunerea de a realiza editia romaneasca. "Mi-am dat seama ca obiectul lucrarii depaseste puterea editurii. S-a intamplat sa ma vada domnul Tudor Octavian rasfoind cartea. M-a intrebat de ce nu vorbesc cu cei de la Gazeta Sporturilor. Asa l-am sunat pe domnul Tolontan si totul a devenit posibil. Traducerea a apartinut domnului Radu Paraschivescu", a povestit Irina Arsene, directoarea Editurii Curtea Veche. "E o lucrare de exceptie, care, dupa parerea mea, o intrece pe cea originala, editata de L’Equipe", a declarat Ovidiu Ioanitoaia, directorul Gazetei Sporturilor. Lucrarea contine 360 de pagini color, cu peste 750 de fotografii si costa 590.000 de lei.

×
Subiecte în articol: sport