x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Del Bosque a semnat cu Besiktas

Del Bosque a semnat cu Besiktas

08 Iun 2004   •   00:00

Antrenorul pe care Giovani Becali visa sa-l aduca la Rapid i-a luat locul lui Mircea Lucescu pe banca "vulturilor"

DELIA GOMOESCU

Vicente del Bosque este succesorul lui Mircea Lucescu la Besiktas. Fostul antrenor al lui Real Madrid a semnat duminica seara un contract pe o perioada de doua sezoane cu gruparea la care evolueaza Daniel Pancu si Adrian Ilie.

CONTRACT. Del Bosque a refuzat oferta presedintelui madrilen Florentino Perez de a face parte din noua organigrama a clubului si a decis sa revina in iarba. Desi a mai avut propuneri de la Olympique Marseille si de la selectionatele Iranului, Coreei de Sud sau Tunisiei, tehnicianul iberic a optat pentru Besiktas. Totusi, Del Bosque si-a rezervat dreptul sa rezilieze unilateral contractul daca nu se va acomoda in Turcia. Antrenorul spaniol, care se va deplasa la Istanbul impreuna cu familia si cu cei trei secunzi ai sai, Jose Antonio Grande, Paco Jimenez si Javier Minano, urmeaza sa fie prezentat oficial astazi.

LOVITURA. Sosirea lui Del Bosque pe banca "vulturilor" reprezinta prima mare lovitura data de noul presedinte Yldirim Demiroren. "Doream foarte mult un antrenor spaniol. Am demarat negocierile cu Del Bosque imediat dupa alegeri", a spus Kivanc Oktay, mana dreapta a lui Demiroren. Cei doi oficiali turci s-au deplasat personal la Madrid pentru a-l convinge pe tehnicianul iberic. Initial, proaspatul presedinte a promis in timpul campaniei electorale ca il va aduce la Istanbul pe antrenorul nationalei Ungariei, germanul Lothar Matthaus.

Pancu ar putea fi vandut de Rapid

Component inca al formatiei Besiktas, Daniel Pancu s-ar putea desparti de gruparea turca. El are mai multe oferte, printre care Sahtior Donetk, Chelsea, precum si doua echipe de top din Spania. Numai ca banii incasati din tranzactie ar putea ajunge la Rapid. Aceasta se va intampla daca Besiktas nu-si va achita in toatalitate obligatiile financiare fata de giulesteni, termenul urmand sa expire in cateva zile. Conform contractului dintre parti, intr-o asemenea situatie, internationalul roman redevine proprietatea clubului bucurestean. De precizat ca o cota parte din banii incasati de feroviari pe Pancu trebuie virata catre Poli Iasi.
×
Subiecte în articol: sport bosque del bosque