x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Diana merge la Europene

Diana merge la Europene

02 Apr 2004   •   00:00

Dubla campioana olimpica Diana Mocanu a revenit asupra declaratiei prin care anunta ca va abandona inotul de performanta. Ion Ionescu, antrenorul sportivei, a precizat ca Diana va concura la Campionatele Europene, peste sase saptamani.

Inotatoarea, care implineste in vara 20 de ani, a fost invinsa in proba de 100 metri spate la Campionatele Nationale de la Pitesti, inregistrand un timp sub baremul olimpic. Acest lucru i-a amplificat psihicul destul de afectat dupa despartirea de antrenoarea Laura Sachelarie.

LUPTA. In ultimele luni, Diana s-a luptat cu kilogramele, cu presiunea exercitata de cei din jur, dar si cu faptul ca nu stie sa accepte si locul al doilea. „Se astepta la minuni, desi nu a mai intrat in bazin de 50 de metri de un an. A avut un start mai lent si nu a mai recuperat pe parcurs", explica rezultatul Ion Ionescu. De partea cealalta, braileanca marturiseste: „Toate problemele din ultima perioada m-au demoralizat complet si poate si din aceasta cauza nu mai pot face fata".

MAI DEPARTE. Chiar daca nu este multumita de ritmul in care reintra in normal, Diana Mocanu va continua sa faca performanta. Ieri, in serii, sportiva a avut cel mai bun timp la 100 m fluture. Astazi, ea va concura in proba favorita, 200 metri spate.

„Nu se pune problema sa nu participe la Europenele de la Madrid. Daca va avea liniste, Diana va reveni la forma ei buna. Din pacate, nu poate repeta la Olimpiada de la Atena ceea ce a facut la Sydney", a conchis antrenorul Ion Ionescu. (Madalina Corbeanu)


136,5 de miliarde pentru loturile olimpice

Suma alocata din bugetul ANS in vederea participarii la Olimpiada de la Atena este de 136,552 miliarde de lei. Cei mai multi bani au ajuns la federatiile care au sanse la medalii olimpice, cautandu-se solutii pentru suplimentarea fondurilor. Federatiile care au primit bani pentru pregatirea participarii la JO, dar au ratat calificarea, cum este cazul FR Polo, vor returna banii, care vor fi redistribuiti.

×
Subiecte în articol: sport