x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo a castigat la Oradea

Dinamo a castigat la Oradea

22 Mar 2004   •   00:00

Condusa cu 1-0 si ramasa in 10 oameni din minutul 51, Dinamo a izbutit sa se impuna cu 3-2 la Oradea, Craiova a fost spulberata de Bacaul purtat pe valuri de tanara vedeta, Andrei Cristea, iar FC Arges si Petrolul au incheiat 0-0 disputa din Trivale

Cu un om mai putin, echipa lui Ioan Andone a reusit sa intoarca rezultatul de la 1-0, impunandu-se in final contra unor gazde care s-au speriat de posibilitatea ca pot invinge liderul SORIN ANGHEL - Oradea Prin victoria de sambata, Dinamo si-a pastrat pozitia de lider, in vreme ce FC Oradea s-a cimentat in subsolul clasamentului, trebuind sa lupte in continuare pentru evitarea retrogradarii.

INDIFERENT. Chiar daca echipa a ajuns la un impovarator -9 la „adevar", antrenorul gazdelor, Dumitru Dumitriu, sustine ca situatia bihorenilor nu este una dramatica. "In primele doua etape am jucat cu Rapid si cu Dinamo, echipe in fata carora nu te poti gandi ca poti castiga decat cu noroc. Acest lucru nu este valabil doar pentru Oradea, ci pentru toate echipele din campionatul nostru, mai putin cele din Bucuresti si Univeristatea Craiova. In fata lui Dinamo am pierdut din cauza fricii, la fel ca si in partida cu Rapid. Trebuie sa eliminam urgent aceasta problema pentru a putea castiga puncte. Nu ma ingrijoreaza «adevarul». De acum vom intalni echipe de talia noastra si vom aduna puncte", a declarat dupa meci Dumitriu. Acesta nu a putut uita insa ocaziile irosite in debutul partidei de Mihut. „Daca ar fi fructificat macar una din cele doua ocazii, el era eroul meciului", a comentat tehnicianul.

VARIATII. Pe parcursul jocului, antrenorul lui Dinamo, Ioan And one, a trait stari dintre cele mai diferite. „Am jucat slab in prima repriza. La 0-1, cu un om mai putin in teren, m-aº fi multumit ºi cu un rezultat de egalitate", a recunoscut dinamovistul. Tehnicianul gruparii din Stefan cel Mare a explicat si modul in care a reusit sa intoarca situatia pe tabela de marcaj. „Cand eram condusi l-am introdus pe Ciubotariu. Asta a fost miscarea castigatorea. El l-a ajutat pe Semeghin si in faza de aparare, permitandu-i acestuia sa urce si in atac. Lucrul asta a contat foarte mult, Semeghin reusind sa intoarca soarta partidei. El a avut un rol hotarator in stabilirea rezultatului final", a declarat Andone.

Salomir a condus cu greseli

Prestatia arbitrului Marian Salomir nu a fost una reusita, prin deciziile sale clujeanul starnind nemultumirea ambelor tabere. Cea mai mare greseala de arbitraj s-a produs in minutul 39, atunci cand portarul oradenilor, Brojcin, l-a faultat in suprafata de pedeapsa pe Ionel Danciulescu fara ca Salomir sa dicteze penalty. La acea faza, „centralul" s-a consultat din priviri cu „asistentul" Dragos Iliescu, care nu a schitat nici un gest prin care sa sugereze ca a fost penalty. O alta faza controversata s-a petrecut in minutul 35, atunci cand bihorenii au cerut penalty la un contact intre Semeghin si Siljanoski, dar Salomir a lasat jocul sa „curga".

Dinamovistii au fost huiduiti

Cu cateva minute inainte de inceperea jocului, pe stadion si-a facut aparitia conducerea dinamovista formata din Gigi Netoiu, Cristi Borcea si Cornel Dinu, insotiti de impresarul Victor Becali. Ei au luat loc la „oficiala", alaturi de omul de afaceri bihorean Marius Vizer, fostul patron al echipei. In momentul in care crainicul stadionului a anuntat prezenta pe arena a fratelui mai mic al presedintelui rapidist, spectatorii au inceput sa-l huiduie, acelasi lucru petrecandu-se si in cazul lui Cornel Dinu. Pentru Cosmin Barcauan, meciul de la Oradea a avut o incarcatura speciala, jucatorul fiind nascut in orasul de pe Cris. Fundasul lui Andone a fost apostrofat la fiecare atingere a balonului, la iesirea de pe teren dinamovistul cazand victima unei ploi de brichete si monezi. In schimb, tehnicianul lui Dinamo, Ioan Andone, a fost aplaudat de catre cei din tribuna.

„Nu-mi vine sa cred cum a putut Dinamo sa intoarca rezultatul. Nu e posibil ca de la 1-0 si cu un om in plus sa pierzi meciul. Bihorul nu a stiut sa tina de rezultat. S-au speriat de victorie" Emerich Ienei, fost selectioner

×
Subiecte în articol: sport dinamo