x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo, ca si campioana

Dinamo, ca si campioana

24 Mai 2004   •   00:00

Dupa victoria inregistrata sambata la Timisoara, Dinamo isi pastreaza avansul de 4 puncte in fata Stelei, cu doua etape inainte de finalul campionatului.

Sampania a fost pusa la rece

In ciuda adversitatii de care a avut parte la Timisoara, Dinamo s-a impus intr-un meci considerat drept finala campionatului. „Cainii" au invins, reusind sa-si pastreze avantajul de 4 puncte fata de ocupanta locului doi, Steaua.
SORIN ANGHEL - Timisoara

GHINION. „Poli" nu si-a surprins cu nimic adversarul. Declaratiile razboinice s-au pierdut in ploaia torentiala ce a cazut sambata seara la Timisoara. Cele peste 40.000 de suflete prezente pe „Dan Paltinisanu" meritau mai mult. Dar favoritii lor nu prea au avut ce sa le ofere. Romica Buia a jucat cu frana de mana trasa, Balace n-a vrut nici el sa strice sarbatoarea dinamovista, in vreme ce Batranu a fost din nou duplicitar. Ex-dinamovistul nu a mai iesit in prim-plan precum la partida cu Steaua, ci a lucrat subtil. Mai intai a facut un fault inutil la marginea careului, din care Claudiu Niculescu (’10) a deschis scorul, dupa care a uitat ca rolul unui stoper este acela de a face marcaj. Cu toate acestea, „Poli" se poate considera si lovita de ghinion. Ghiuleaua lui Angheluta (’15) a lovit bara lui Cristi Munteanu si sufletele stelistilor, care sperau intr-un pas stramb al „cainilor".

„BANCHET". Momentul-cheie al meciului s-a petrecut la inceputul reprizei secunde, cand Balace, scapat singur cu portarul, l-a luat la tinta pe Cristi Munteanu. Dupa aceasta ratare monumentala, Cristi Borcea, care i-a promis stelistului Mirel Radoi un tricou de campion de la Dinamo, ar trebui sa faca acelasi lucru si cu mijlocasul lui Panduru. Si daca tot si-a intrat in rol, directorul executiv al „cainilor" ar putea sa aiba grija si de „asistentul" Marcel Savaniu, care a inchis ochii la ofsaidul din care Danciulescu a facut 2-0. La acest scor, Dinamo s-a relaxat, prilej pentru timisoreni de a incerca marea cu degetul.

Gazdele s-au napustit in atac, dar toate actiunile s-au oprit la 20 de metri de poarta. Pentru Steaua a mai licarit speranta pentru titlu dupa ce Balace a redus din diferenta cu un minut inainte de final. Visele celor din Ghencea au fost naruite insa de Silvasan, care a ratat in minutele de prelungire posibilitatea de a prelungi suspansul campionatului. Lovitura sa de cap nu si-a atins tinta, dinamovistii pregatindu-se deja pentru banchet. Iar sampania poate fi destupata chiar duminca viitoare, in cazul in care trupa lui Ioan Andone va trece de Apulum, pe teren propriu.

Timisoara s-a mutat pentru cateva ore pe stadion

Desi organizatorii au anuntat ca accesul pe stadion va fi permis cu incepere de la ora 17:00, timisorenii s-au adunat in fata arenei inca de la ora 15:00. Cu trei ore inainte de startul partidei, 45.000 de oameni in alb-violet se aflau in tribune. Parea ca tot orasul s-a mutat pe „Dan Paltinisanu". Nici ploaia torentiala nu i-a gonit pe suporteri spre case. O data cu primul fluier al lui Sorin Corpodean, stadionul a inceput sa urle „Timisoara! Poli Timisoara!". Galeria lui Dinamo, reprezentata de 2.000 de „caini", nu s-a facut auzita decat in repriza a doua. Trupa lui Andone conducea cu 2-0, iar localinicii incepusera sa curga spre iesirea din stadion.

Arbitraj pro-Dinamo

Gruparea din „Stefan cel Mare" a etalat un joc superior timisorenilor, astfel ca victoria nu poate fi pusa la indoiala. Cu toate acestea, Dinamo a avut parte de un arbitraj care a favorizat-o, eroarea „asistentului" Savaniu aruncand o alta lumina asupra victoriei „cainilor". Tusierul de la „Noaptea Campionilor" nu a semnalizat in minutul 64 ofsaidul din care Danciulescu a modificat tabela de marcaj la 2-0, trimitand astfel cele 3 puncte spre Dinamo. Nici Sorin Corpodean nu a avut o prestatie prea buna. „Centralul" din Alba-Iulia a acordat oaspetilor prea usor cateva lovituri libere din preajma careului advers, „Poli" beneficiind de acelasi tratament, dar numai cand mingea se afla la 40 de metri de poarta lui Cristi Munteanu. Corpodean a gresit grav in minutul 73, cand nu a acordat gazdelor un penalty la un fault comis asupra lui Balace, mutand infractiunea in afara suprafetei de pedeapsa.

Trei dinamovisti au ajuns la spital

Cu mai bine de 4 ore inaintea partidei, la terasele din apropierea stadionului a avut loc o altercatie intre suporterii celor doua formatii. Trei fani ai lui Dinamo veniti de la Hunedoara au fost batuti cu bestialitate de catre liderii „Comando Viola Ultra Curva Sud", drept pedeapsa ca s-au aventurat sa intre in oras imbracati cu tricouri avand insemnele lui Dinamo. Suporterii au fost transportati la spital, de unde au plecat la Hunedoara fara sa mai urmareasca meciul.

Un badaran: Panduru Basarab

La conferinta de presa de dupa meci, antrenorul Basarab Panduru a demonstrat ca este un badaran cu diploma de antrenor. Antrenorul lui „Poli" a cerut ca reprezentatii publicatiilor cu care se afla in conflict sa paraseasca sala. Acestia au refuzat, astfel ca Panduru a plecat din conferinta de presa fara sa spuna un cuvant despre jocul echipei sale. In schimb, Ioan Andone a declarat ca dinamovistii se pot considera campioni abia dupa etapa viitoare.

MM Stoica: „Arbitrii au scos-o campioana pe Dinamo"

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a declarat ca Dinamo a beneficiat de ajutorul arbitrilor si in partida cu Poli AEK, decisiva in acest seszon in lupta pentru titlu. „Timisoara putea sa ne ajute. A si vrut, insa nu a fost lasata. Este incredibil ce s-a intamplat acolo. Arbitrii au facut-o pe Dinamo campioana. Golul doi al lui Dinamo a fost inscris dintr-un ofsaid clar, iar celor de la Poli le-a fost refuzat un penalty. Corpodean a scos faultul in afara careului. Era normal ca arbitrii sa-si desavarseasca opera. Asa a castigat Dinamo campionatul. Este incalificabil ce s-a intamplat la Timisoara. Au fost arbitraje suta la suta pro-Dinamo in acest sezon. Nu putem juca impotriva tuturor. Asta e, sa-si sarbatoreasca titlul", a spus Stoica, indignat, la finalul partidei Steaua - FCM Bacau.
×
Subiecte în articol: sport dinamo timisoara poli