x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Ioan Becali il ataca pe Florentin Petre!

Dinamo - Ioan Becali il ataca pe Florentin Petre!

de Mihai Igirosanu    |    07 Ian 2006   •   00:00
Dinamo - Ioan Becali il ataca pe Florentin Petre!

Abia revenit din vacanta petrecuta la Dubai, presedintele executiv al lui Dinamo, Ioan Becali, l-a atacat dur pe capitanul Florentin Petre, simbolul echipei si cel mai iubit jucator de suporterii "cainilor".

Dupa ce s-a contrat cu suporterii si cu fostul antrenor, Ioan Andone, liderul gruparii din Stefan cel Mare a intrat in conflict si cu fotbalistul cel mai reprezentativ al lui Dinamo, Florentin Petre.

ATAC. Pe Aeroportul "Otopeni", Becali a surprins prin virulenta cu care l-a atacat pe international. "Florentin Petre este un profesionist al lui Dinamo, nu un simbol al lui Dinamo. Nu este un dinamovist. Un dinamovist care cere mereu bani nu este dinamovist", a spus presedintele ros-albilor. Produs al centrului de juniori al clubului, Florentin Petre este de 18 ani in Stefan cel Mare, perioada in care a bifat doar un sezon de exil, in returul editiei 1994-1995, cand a fost imprumutat la UTA.

LIBER. Becali a mai anuntat ca lui Petre nu i se va mai prelungi contractul si este liber sa plece la o alta echipa. "Daca Florentin Petre are vreo oferta, il lasam oriunde, chiar si la o televiziune. Nu-i vom prelungi contractul, mai are sase luni, daca vrea poate sa plece si in aceasta iarna, liber, sau sta si concureaza pentru un post de titular", a mai precizat conducatorul lui Dinamo.

PRETENTII. Ioan Becali a mai dezvaluit ca negocierile cu Poli Timisoara pentru transferurile lui Cosmin Moti si Mihaita Plesan au intrat in impas. "Timisoara ofera doua milioane de euro pentru cei doi jucatori, ajungand chiar la doua milioane si jumatate, in doua transe. Le-am raspuns imediat ca Moti si Plesan sunt transferabili doar pentru cinci milioane, platibili in 48 de ore de la semnarea documentelor. Le-am zis asta ca sa nu le spun un «nu» hotarat", a precizat Becali.

"O sa-mi fie mai greu cu Patrick!"

Jurnalul National: Florentin, cum comentezi declaratiile presedintelui Becali?
Florentin Petre: N-as vrea sa spun prea multe acum, mai ales ca urmeaza sa ma intalnesc cu impresarul meu, Victor Becali, pentru a discuta in legatura cu viitorul meu.

Totusi, esti de-o viata la Dinamo!
Da, daca este posibil sa spui asta despre un fotbalist care a jucat 18 ani la o echipa. Dar m-am obisnuit cu acuzele in ultima vreme. Mi-as dori sa-l vad pe nea Giovani cel dinainte de a veni presedinte la Dinamo. Nu pe cel de acum. Oricum, nici nu ma mai intereseaza.

E adevarat ca ai cerut mai multi bani pentru prelungirea contractului?
Este total fals. N-am avut nici o negociere pentru contractul meu cu conducerea clubului. Eu am purtat doar o discutie pe marginea banilor, dar am facut-o in numele baietilor, nu in nume personal. Dar, pana la urma, fiecare fotbalist are dreptul sa ceara bani. Am muncit, muncesc pentru acei bani si nu cred ca i-as cere sa mi-i aduca de acasa.

Ce intentionezi sa faci acum?
Am inteles ca ma lasa sa plec din aceasta iarna. Sa-mi dea o hartie la mana in acest sens si voi vedea apoi. Vreau sa fiu sanatos, sa joc, pentru a ramane in circuitul echipei nationale.

Ce ganduri ai acum cu fiul tau, Patrick, care este junior la Dinamo?
Da, asta este o mare problema. Cred ca imi va fi mai greu sa discut cu el, decat cu Giovanni. Sunt sigur ca va fi foarte trist atunci cand ma va vedea ca sufar si nici nu va mai dori sa auda de Dinamo.

Unde ai vrea sa joci? In tara sau afara?
Pai, sincer nu stiu acum, dar e firesc sa-mi doresc si eu sa joc la o echipa dintr-un campionat puternic. Si latura financiara e importanta, pentru ca am si eu o varsta... Am un contract pana in vara si, daca vreau, il respect. N-au ce sa-mi faca. Daca ma lasa sa plec acum, plec si nu mai am nevoie de banii lor.

ABERARE
"Florentin Petre nu este un dinamovist adevarat. Daca era dinamovist adevarat, nu cerea bani pentru prelungirea contractului. E liber sa plece din iarna" - Ioan Becali

DURERE
"Sunt socat si nu inteleg! Cum poti sa spui asa ceva despre un jucator care evolueaza de 18 ani pentru o echipa?! N-am avut nici o discutie pe marginea banilor" - Florentin Petre

LIA MANOLIU
Din cauza demararii lucrarilor de refacere a gazonului, Dinamo intentioneaza sa evolueze, in retur, tot pe stadionul din complexul "Lia Manoliu", acolo unde isi va disputa meciurile de acasa si marea rivala, Steaua. Totusi, directorul general al Complexului sportiv, Constantin Miclea, a declarat ca arena ar putea sa nu fie gata de folosinta pana la data reluarii campionatului, 4 martie. "Mi s-a transmis ca exista niste probleme cu montarea centralei termice, iar lucrarile ar putea sa nu fie finalizate pana la data inceperii returului. In aceste conditii, nu vom permite nici Stelei, nici lui Dinamo sa evolueze pe stadion". Miclea a mai spus ca, beneficiind de dreptul primului venit, Steaua va avea dreptul sa-si aleaga datele preferate.
×