x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Leverkusen / "Kaiserul" si nemtii lui

Dinamo - Leverkusen / "Kaiserul" si nemtii lui

de Vicentiu Neagoe    |    30 Noi 2006   •   00:00
Dinamo  -  Leverkusen / "Kaiserul" si nemtii lui
Ionut Lupescu ii critica pe "caini"
Fost jucator la Dinamo si Bayer Leverkusen, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, spune ca este suporterul ambelor echipe si ca s-a simtit bine atat la "caini", cat si la "farmacisti".

Numit "Kaiserul" de catre nemtii de la Leverkusen, pentru eleganta si siguranta cu care evolua, Ionut Lupescu nu uita anii pe care i-a petrecut in Germania, spunand ca s-a simtit extraordinar acolo. "Am avut la Bayer sase ani extraordinari. La Dinamo am avut doua perioade diferite. Amandoua sunt echipele mele de suflet si imi este foarte greu sa spun cu cine voi tine. Dinamo a demonstrat ca are un atac foarte bun", a spus Lupescu.

ACID. Directorul general al FRF este de parere ca actionarii lui Dinamo ar trebui sa inceapa demersurile necesare maririi capacitatii stadionului din Stefan cel Mare. "Din cauza stadionului Dinamo s-au pierdut patru, cinci campionate, cateva cupe si calificari in cupele europene. E un stadion care nu mai e la moda de mult. Spectatorii sunt departe de jucatori, acesta fiind un mare inconvenient. Ar trebui sa se construiasca o baza moderna care ar fi de folos multor generatii de acum incolo", a atacat "Kaiserul" conducerea dinamovista. Acesta a mai adaugat ca dinamovistii i-au inselat asteptarile. "M-am simtit bine la amandoua cluburile, sunt legat sufleteste de ambele, dar cei de la Leverkusen nu m-au tradat", a declarat Lupescu, facand referire la faptul ca a doua sa perioada la Dinamo a fost una nefasta. In incheiere, fostul international a spus ca: "Romanii au prima sansa. Au un moral foarte bun si nu vad de ce nu ar castiga si cu Bayer Leverkusen care nu merg prea bine in campionat, chiar daca in ultima etapa au invins pe Energie Cottbus. Si suporterii lor sunt suparati pentru rezultatele nefaste, sperantele lor legandu-se de Cupa UEFA. De obicei, in deplasare veneau multi, acum insa au fost foarte putini din cauza parcursului nefast echipei.

LAUDE
"Ganea e un atacant nemaipomenit. A jucat si in Germania, dar se pare ca aici joaca mult mai bine ca la Stuttgart. Am inteles ca atacantii joaca prin rotatie la Dinamo. Atacul este arma forte a romanilor si stiu ca au un golaveraj mare si in campionatul Romaniei, unde sunt in frunte"
Rudi Völler
director sportiv Bayer Leverkusen
RECUNOASTERE
"Dinamo e in fruntea clasamentului pe valoarea lotului, nu pentru ca o ajuta arbitrii. Daca o ajutau «fluierasii», castigau doua, trei meciuri, insa asa, ei au 15 victorii in campionat. Dupa parerea mea, Dinamo e ca si calificata in Cupa UEFA, in primavara europeana"
Gigi Becali
finantator Steaua

GHINION
Aflata sub tutela concernului farmaceutic Bayer, echipa din Leverkusen poate fi considerata una marcata, deseori, de zodia ghinionului. 2002 este anul in care "farmacistii" au pierdut in ultimul moment trei trofee. Au ratat in extremis, in ultima etapa titlul de campioana in favoarea celor de la Borussia Dortmund, au pierdut finala Cupei Germaniei, 2-4 cu Schalke 04, si au capotat si in ultimul act al Champions League, pierzand finala 1-2, cu Real Madrid. In 2000 le trebuia numai un egal in ultima etapa cu Unterhaching pentru a castiga campionatul, dar au pierdut meciul dupa un autogol al lui Michael Ballack. Totusi, au reusit sa castige finala Cupei UEFA in 1988, contra celor de la Espanyol Barcelona.

×
Subiecte în articol: sport dinamo leverkusen