x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO / Moţi costă 300.000 de euro

DINAMO / Moţi costă 300.000 de euro

de Marius Mihalcea    |    23 Ian 2009   •   00:00
DINAMO / Moţi costă 300.000 de euro

Aceasta este suma pe care o solicită italienii de la Siena pentru a renunţa la fundaşul central pe care l-au luat vara trecută, sub formă de împrumut, tocmai de la gruparea din Ştefan cel Mare.



Cosmin Moţi este foarte aproape de o revenire la Dinamo. Fundaşul central este dorit cu insistenţă în Ştefan cel Mare de antrenorul Mircea Rednic, care a rămas descoperit în centrul defensivei după ce brazilianul Julio Cesar Correa a fost cedat grupării turce de primă ligă Gaziantepspor. "Italienii sunt dispuşi să-l cedeze pe Moţi şi sunt şanse foarte mari ca jucătorul să revină la Dinamo", a declarat ieri impresarul Victor Becali, cel care a negociat şi termenii împrumutului lui Moţi la Siena, în septembrie anul trecut. Moţi, pentru care Siena are opţiune de cumpărare definitivă contra sumei de 3,5 milioane de euro, nu s-a adaptat rigorilor campionatului italian, în cele cinci luni petrecute la echipa la care este legitimat şi Paul Codrea, el fiind folosit în numai patru meciuri. Potrivit lui Victor Becali, Siena nu este însă de acord să se despartă de Moţi decât în schimbul a minimum 300.000 de euro, sumă ce ar reprezenta jumătate din banii pe care i-au plătit italienii pe jucător anul trecut. În momentul de faţă, soluţiile lui Rednic pentru postul de stoper sunt Tamaş, Izvoranu şi Lucian Goian.

Altfel, Cosmin Contra este mai degrabă sceptic în ceea ce priveşte posibilitatea ca Bogdan Lobonţ să-i devină coechipier la Getafe. "Lobonţ este un portar foarte bun, s-a aflat între primii trei la Campionatul European, iar după mine este între primii cinci din Europa, dar vom vedea dacă din punct de vedere financiar Getafe îşi poate permite un astfel de portar, nu ştiu", a declarat fundaşul dreapta român. Titularul postului de portar al naţionalei României, care are la Dinamo un salariu stagional de 500.000 de euro, nu este însă dispus să-i părăsească pe "câini" decât în eventualitatea în care i s-ar oferi o retribuţie cel puţin dublă faţă de cea actuală. Mai mult decât atât, preţul de transfer al lui Lobby nu este nici el de neglijat, şefii lui Dinamo solicitând în schimbul portarului undeva în jurul a 1,5 milioane de euro.

Al cincilea
Dinamo şi-a făcut un obicei în ultimii ani să înregimenteze foşti jucători de-ai săi care nu au reuşit să se impună la cluburile din străinătate la care au fost transferaţi. Astfel, numai în această stagiune, gruparea din "Ştefan cel Mare" i-a adus înapoi pe Gabriel Tamaş, care a venit însă de la AJ Auxerre doar sub formă de împrumut până la vară, pe Marius Niculae, de la echipa scoţiană Inverness Caledonian Thistle, pe Nicolae Mitea, de la Ajax Amsterdam, şi pe Claudiu Niculescu, de la Omonia Nicosia, ultimii trei fiind cumpăraţi definitiv de Dinamo. În această situaţie, dacă va face şi el cale întoarsă, Cosmin Moţi ar deveni al cincilea fotbalist repatriat de Dinamo în sezonul în curs.

Voie bună

Jucătorii dinamovişti, care de trei zile se găsesc în cantonament în Turcia, la Antalya, au avut programate ieri două şedinţe de pregătire. În ciuda caracterului său preponderent fizic, antrenamentul de dimineaţă a fost pe placul jucătorilor lui Mircea Rednic, aceştia fiind puşi să sară peste gărduţele într-un decor de vis, chiar pe plaja Mediteranei. La buna dispoziţie care a însoţit antrenamentul "câinilor" au mai contribuit şi vremea însorită şi temperatura ridicată, în Turcia înregistrându-se ieri 18 grade Celsius. Dinamo va susţine în Turcia şi două meciuri de verificare,  primul dintre acestea urmând a avea loc la 28 ianuarie, cu Sturm Graz, grupare din prima ligă austriacă.

"Dacă Siena îşi va recupera jumătate din cei 600.000 de euro pe care i-a plătit pentru împrumutul pe un an, Moţi se poate întoarce la Dinamo"

Victor Becali / impresar

×
Subiecte în articol: sport dinamo moţi