x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo: S-a reîntors Cosmin Moţi

Dinamo: S-a reîntors Cosmin Moţi

de Daniel Stan    |    04 Feb 2009   •   00:00
Dinamo: S-a reîntors Cosmin Moţi

Împrumutat la Siena toamna trecută pentru o perioadă de zece luni, apărătorul de 24 de ani nu s-a integrat la gruparea din Serie A şi s-a întors în Ştefan cel Mare, unde va avea un salariu stagional de 100.000 de euro.



Conducerea dinamovistă a rezolvat problema revenirii lui Cosmin Moţi. Acesta se află de ieri la dispoziţia antrenorului Mircea Rednic, pregătindu-se separat, alături de angolezul Ze Kalanga. "Am plecat atras de mirajul fotbalului italian, dar am o vârstă şi nu-mi permit să fiu o rezervă eternă. Din acest motiv mi-am dorit să mă întorc la Dinamo. Am venit să joc cât mai bine şi să pun umărul la câştigarea campionatului şi la împlinirea visului de a juca în grupele Ligii Campionilor", a declarat jucătorul în vârstă de 24 de ani. Despre cele cinci luni petrecute în Serie A, unde nu a evoluat decât în patru meciuri, Moţi a precizat: "Diferenţe mari între cele două campionate nu sunt. Mi-a fost foarte greu la început cu aspectul tactic, pe care l-am înţeles mai greu. Au fost însă şi lucruri bune, care pe viitor mă vor ajuta". Posibila titularizare la Dinamo îl poate readuce pe Moţi şi în atenţia selecţionerului: "Eu nu-mi doresc decât să joc cât mai bine şi, dacă domnul Piţurcă va avea vreodată nevoie de mine sau va considera că merit să fiu convocat la echipa naţională, mă va chema cu siguranţă". Dacă Moţi se integra la Siena şi italienii ar fi fost mulţumiţi de randamentul său, "câinii" urmau să încaseze, în vară, 3,5 milioane de euro pentru un transfer definitiv.

"Narcisistul" Rednic
Tehnicianul dinamovist a comentat revenirea lui Cosmin Moţi: "O perioadă se va antrena separat. Nu trebuie să-şi facă probleme, sunt sigur că a luat ceea ce e mai bun din fotbalul italian, disciplină şi profesionalism în primul rând. Siena era o echipă prea mică pentru el, poate pleca mai târziu la o formaţie mai mare din Europa". Rednic a mai adăugat, în glumă, în timp ce îşi săruta mâinile, că este un antrenor meseriaş: "Mi-e drag de mine, ce antrenor bun sunt, ce jucători am putut să scot. Ropotan a ajuns în câteva luni la 3 milioane de euro, iar Homei, la 2,7 milioane de euro. Am înţeles că au ratat transferurile în Rusia şi la West Ham, îmi pare rău pentru ei, însă în vară preţul lor va fi dublu. Nu trebuie decât să se pregătească aşa cum au făcut-o până acum".

Transferuri ratate

Plecaţi în cantonamentul din Antalya al celor de la Terek Groznîi, unde mai evoluează Florentin Petre, Daniel Pancu, Andrei Mărgăritescu şi ex-stelistul Arthuro, dinamoviştii Lucian Goian şi Silviu Izvoranu nu se vor mai transfera la echipa cecenă. Motivele nerealizării tranzacţiei au fost neînţelegerile apărute între cele două cluburi în privinţa modalităţii de plată. Cei doi au rămas în Atalya, acolo unde astăzi va ajunge şi echipa pregătită de Mircea Rednic. "Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar nu îţi poţi da seama de nişte jucători după doar două antrenamente. Ne-am pregătit bine cât am stat aici, dar nu a fost să fie. S-a întâmplat ceva între cluburi, pentru că la noi, jucătorii, nu ar fi fost probleme să ne înţelegem. Am plecat deja din cantonamentul lui Terek, suntem la un alt hotel acum, îi aşteptăm aici pe cei de la Dinamo. Rămânem în Ştefan cel Mare deocamdată", a declarat ieri Lucian Goian. "Ruşii au oferit prea puţin. Ne plăteau 1 milion de euro, dar acum primeam 200.000, iar la vară 800.000. Acest lucru nu ne-a convenit. Sunt jucătorii noştri şi ne vom baza pe ei în retur", a spus preşedintele executiv al "câinilor", Cristi Borcea.

×
Subiecte în articol: sport moţi