x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doi americani la Bucuresti

Doi americani la Bucuresti

21 Iul 2004   •   00:00

Doi baschetbalisti americani din NCAA, Courtland Freeman si Omari J. Faulkner, au sosit luni in Bucuresti, pentru a participa la mai multe evenimente publice, care includ reprezentatii de baschet pentru copiii de la cluburile din Bucuresti.

SURPRINSI. Freeman si Faulkner sunt absolventi ai Universitatii Georgetown si au jucat in cadrul Diviziei 1 NCAA, cea mai importanta competitie intre universitati din SUA. Prin programul "Culture Connect", organizat de Departamentul de Stat al SUA, cei doi sportivi se vor intalni in urmatoarele zile si cu copiii din Targoviste si Sibiu. "Desi in Romania fotbalul este sportul rege, sunt foarte multi copii pasionati de baschet. Joaca foarte bine si sunt plini de entuziasm. Am fost surprins de fetele din Romania care practica acest sport. Sunt multe baschetbaliste aici si joaca destul de tare", a declarat Omari Faulkner, in varsta de 22 de ani.

INTALNIRE. Ieri, cei doi sportivi s-au intalnit la Arenele BRD din Bucuresti cu peste 100 de copii de la Clubul Dinamo si de la o scoala particulara de baschet, cu care au vorbit despre baschet si le-au aratat cateva fente ale sportului rege din America. "Copiii au fost foarte receptivi, sunt ca un burete, gata sa absoarba tot", a afirmat Freeman. (Cosmin Smochina)

IMPRESIONATI

"Nu stiam ca Bucurestiul este asa de mare si de frumos. De fapt, inainte sa vin in Romania nu stiam mai nimic, doar auzisem de Dinamo Bucuresti, de Steaua, Hagi si nu in ultimul rand de Ghita Muresan. Sincer, mi-ar placea sa vin sa joc baschet in Romania, mai ales ca de cand am venit aici mananc incontinuu", a declarat Omari Faulkner care a savurat din plin un pui prajit cu piure de cartofi. Nici Freeman nu s-a putut abtine, declarandu-se innebunit dupa ciulama de pui si sarmalute cu mamaliga.

×
Subiecte în articol: sport