x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Drumurile stelistilor duc spre Roma

Drumurile stelistilor duc spre Roma

14 Oct 2004   •   00:00

Conducerea lui Lazio Roma este interesata de achizitionarea stelistilor Radoi, Oprita si Nesu. "Macaronarii" vad in fotbalistii romani o adevarata mina de aur, considerandu-i foarte ieftini comparativ cu valoarea lor.

CATALIN FAINISI

VALOROS. Italienilor le va fi greu sa-l achizitioneze pe Radoi, pentru care Gigi Becali cere cel putin 5 milioane de dolari
REVELATIE. Mihai Nesu este o tanara speranta a Stelei, care a facut jocuri foarte bune in acest sezon pentru echipa lui Zenga
INCONSTANT. Daniel Oprita este un atacant de travaliu, care nu a reusit insa sa inscrie decat sase goluri in doi ani pentru Steaua
Mirajul marilor campionate europene revine pentru fotbalistii romani. Mai precis, pentru cei de la Steaua. Unul dintre cluburile de traditie din "Il Calcio", Lazio Roma, este interesat de achizitionarea capitanului echipei lui Walter Zenga, Mirel Radoi. Pe langa severinean, italienii au mai pus ochii si pe Daniel Oprita si Mihai Nesu, pe care ar trebui sa plateasca mai putin decat pentru Radoi.

IEFTINI. Presedintele clubului roman, Claudio Lotito, si-a trimis cautatorii de talente in tarile din estul Europei pentru a descoperi un nou Pavel Nedved, jucatorul ceh pe care l-au transferat in 1996 de la Sparta Praga. In plus, faptul ca jucatorii din aceasta zona au preturi de transfer foarte mici comparativ cu piata din Occident ii face pe cei de la Lazio sa se gandeasca serios la achizitionarea celor trei stelisti.

RADOI. Interesul lui Lazio pentru capitanul Stelei, Mirel Radoi, nu este ceva nou, acestia contactand conducerea clubului din Ghencea si dupa victoria "militarilor" in fata lui Dinamo, in Stefan cel Mare, din acest sezon. Atunci, italienii s-au lovit de refuzul categoric al lui Gigi Becali de a-l vinde, patronul considerandu-l pe finul sau netransferabil.

Pentru "macaronari", internationalul roman are o valoare apropiata de a capitanului "nationalei", Cristi Chivu, un mare avantaj pentru el fiind experienta mare pe care a acumulat-o in Divizia A pana la 23 de ani. Acum, pozitia conducerii steliste s-ar putea schimba, mai ales dupa ce fundasul echipei nationale a stat pe margine aproximativ o luna si jumatate, din cauza unei accidentari la genunchi. Radoi a plecat ieri, insotit de presedintele executiv al clubului, Mihai Stoica, la Bologna, unde va fi supus unor noi expertize medicale, in urma carora se va decide cat timp va mai absenta. In privinta lui Oprita si Nesu, italienii vad in ei doi jucatori de mare viitor, care ar putea creste in valoare in campionatul italian.

REPLICA

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a declarat ca la club nu a venit nici o propunere din partea lui Lazio. El considera ca nu se pune, deocamdata, problema ca cei trei jucatori sa fie transferati. "Nu stim nimic despre interesul italienilor. Pe noi nu ne-a cautat nimeni de la Lazio. Daca intr-adevar sunt interesati de achizitionarea celor trei jucatori, asteptam o propunere in iarna, cand este perioada de mercato", a spus MM, care nu doreste sa stabileasca o suma de transfer pentru jucatori atat timp cat nu exista o cerere oficiala. Acesta a dezvaluit ca in urma victoriei stelistilor in fata lui Dinamo din august, Lazio si-a exprimat intentia de a-l cumpara pe Radoi.

LAZIO

Clubul italian unde ar putea evolua, din iarna, cei trei stelisti s-a infiintat in ianuarie 1900, purtand numele provinciei Lazio, unde este situata capitala Italiei. In cei 104 ani de existenta, romanii au castigat doua titluri (1974 si 2000), patru Cupe ale Italiei (1958, 1998, 2000 si 2004) si doua Super Cupe ale Italiei (1998 si 2000). Pe plan european, marii rivali ai lui AS Roma au triumfat in ultima editie a Cupei Cupelor, disputata in 1999 si au cucerit Super Cupa Europei in acelasi an.

CUPA UEFA

Presedintele lui Athletic Bilbao, Fernando Lamikiz Garai, spune ca doreste sa castige 12 puncte in cele patru meciuri din grupa B a Cupei UEFA, unde va intalni si pe Steaua, pe 16 decembrie, pe stadionul "San Mames". "Vreau sa castigam 12 puncte din tot atatea posibile", a spus oficialul spaniol, completat de celebrul mijlocas Joseba Etxeberria: "Inseamna ca are incredere in echipa. Si noi, jucatorii, avem aceleasi obiective", a comentat fotbalistul basc. Cotidianul Mundo Deportivo a "incurcat borcanele", scriind ca Steaua a jucat ieri cu CFR Cluj, in campionat, meciul pe care trebuia sa-l dispute pe 23 octombrie. De fapt, stelistii au evoluat la Cluj in Cupa Romaniei.
×
Subiecte în articol: sport rădoi lazio