x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Duel egal între buturi

Duel egal între buturi

de Dragos Stoica    |    Marius Mihalcea    |    03 Aug 2009   •   00:00
Duel egal între buturi
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Ciocnirea celor două mari rivale a rămas fără efect pe tabelă, dar a scos în evidenţă doi portari în formă maximă.



Războiul portarilor. Aşa ar putea fi caracterizată foarte succint partida disputată sâmbătă seară în Bănie, unde eforturile atacanţilor ambelor formaţii s-au izbit de ziua de graţie a celor doi portari. Oltenii încep să nu se mai gândească atât de mult la Mircea Bornescu, după ce Silviu Lung jr a făcut un meci mare, demonstrând calităţi de excepţie, în timp ce omologul său din poarta "câinilor", Ema Dolha, nu s-a lăsat deloc mai prejos. Meciul a fost unul tipic pentru prima etapă. Dincolo de robinsonadele celor doi goalkeeperi, ambele echipe s-au temut. Cu sabia deasupra capului după rezultatele de pomină din amicalele de vară şi eterna răsuflare a lui Rednic în ceafă, Bonetti a venit la Craiova în primul rând ca să nu piardă. O victorie ar fi fost mai mult un bonus, lucru valabil şi pentru Universitatea. Nici atmosfera n-a mai fost ca pe vremuri, doar 15.000 de olteni luând loc în tribune, iar efectul s-a transmis cumva şi pe gazon. Nu s-a jucat încet, nu s-a jucat nici tare, mai degrabă pe contre, undeva la mijlocul terenului. Au apărut şi ocaziile, fiecare formaţie şi-a trecut în cont câte o bară, dar finalul a fost aproape incandescent. Asistentul Mikloş Nagy îl opreşte pe Claudiu Niculescu din cursa spre poarta lui Lung jr după un ofsaid văzut doar de el, pentru ca Baird şi Prepeliţă să aibă în prelungiri victoria în vârful ghetelor. Ar fi fost totuşi nedrept ca o echipă să învingă, aşa că, după meci, laudele le-au cules cei doi portari, adevăraţii eroi ai meciului.

Nota selecţionerului

Prezent în tribunele Stadionului "Ion Oblemenco", selecţionerul Răzvan Lucescu nu a dorit să dezvăluie numele jucătorilor pe care i-a monitorizat în vederea convocării la echipa naţională, însă a ţinut să remarce prestaţia portarului Universităţii, Silviu Lung jr. "Nu vă pot spune decât că am venit pentru a vedea la lucru jucători de la ambele echipe şi că Silviu Lung mi-a plăcut foarte mult", a declarat Lucescu junior la finalul partidei. "Mă bucură că lumea a apreciat evoluţia mea. Ştiu că i-am luat locul în poartă unui jucător, Mircea Bornescu, foarte iubit la Craiova, însă eu, cât voi fi la Universitatea, voi face tot posibilul să apăr cât mai bine", a spus Lung. În vârstă de numai 20 de ani, Lung jr ar putea fi chemat în premieră la echipa naţională pentru amicalul cu Ungaria, de la 12 august.

"Este un rezultat echitabil, care reflectă cele petrecute în teren. Dinamo de acum este mai puternică decât în primăvară, cine crede că este o pradă uşoară se înşală"
Adrian Mititelu - preşedinte "U" Craiova

×
Subiecte în articol: sport "u" craiova - dinamo