x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Duelul orgoliilor

Duelul orgoliilor

25 Mar 2004   •   00:00

Ultimul model BMW, Seria 1, va fi prezentat oficial in luna septembrie si este in concurenta directa, la clasa compacta, cu Volkswagen Golf, Audi A3 si Alfa Romeo 147.

Inca de la inceputul acestui an, bavarezii de la BMW au anuntat ca vor lansa un model de clasa compacta, care sa reprezinte o alternativa puternica pentru consacratele Golf (Volkswagen), A3 (Audi) si 147 (Alfa Romeo), cu care germanii se afla in lupta directa. Acesta este Seria 1, ale carui prime imagini au fost prezentate recent presei. Aparitia oficiala pe piata a noului BMW va avea loc in luna septembrie a acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

CARACTER. Seria 1 este prima "compacta" veritabila a constructorului bavarez si dovedeste un caracter puternic prin pastrarea trasaturilor de familie: este propulsata de motoare puternice, are tractiune pe spate (unica in aceasta clasa) si distributie perfecta a greutatii pe cele doua punti, 50:50. Cu aceste calitati are toate sansele sa devina "regina" clasei din care face parte.

PUTERE. Noul model va fi oferit clientilor in patru versiuni de motorizare, doua pe benzina si doua pe motorina. "Benzinarele" ofera, la 1,6 litri, respectiv 2 litri, puteri de 115 si 150 de caiputere si o viteza maxima ce se cifreaza in jurul a 217 kilometri pe ora. Variantele diesel, de 2 litri, sunt mai puternice si mai rapide, dezvoltand puteri cuprinse intre 122 si 163 de cai-putere si o viteza maxima de 220 de kilometri pe ora. Demarajul este de asemenea un atu pentru BMW Seria 1, care, conform traditiei, atinge 100 km/h in 7,9 secunde.

INOVATIE. Portbagajul, care poate fi extins de la 330 de litri pana la 1.150 de litri, este un avantaj al "mezinului " bavarez. O inovatie a celor de la BMW sunt stopurile de frana cu doua stadii de luminozitate, care-i ajuta pe soferii din spatele Seriei 1 sa realizeze daca soferul incetineste sau franeaza brusc. In plus, sistemele electronice de asistenta a stabilitatii, a franarii si sistemul complex de airbag-uri sporesc siguranta pasagerilor. AGRESIV. Ultimul aparut in familia BMW pastreaza caracteristicile sportive care au facut celebra marca bavareza

Va costa 20.000 de euro

O data cu introducerea Seriei 1, BMW doreste sa joace un rol important in segmentul masinilor compacte. "Prin intermediul acestui model vrem sa asiguram iubitorilor marcii o masina mai accesibila din punct de vedere financiar, dar care pastreaza caracteristicile superioare ale BMW", a declarat Ciprian Bercea, PR Manager al Automobile Bavaria, importator oficial BMW in Romania.
CATALIN FAINISI

×
Subiecte în articol: sport