x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "E bine ca Lacatus nu a fost uitat la Steaua!"

"E bine ca Lacatus nu a fost uitat la Steaua!"

03 Aug 2004   •   00:00
"E bine ca Lacatus nu a fost uitat la Steaua!"

La prima aparitie in Ghencea, Walter Zenga a aratat ca un tehnician stingher, coplesit parca de obsedantele scandari pro-Lacatus ale nostalgicei tribune steliste. La cateva zile de la instalare, italianul se confrunta deja cu o criza de efectiv pentru centrul defensivei.

PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU

A fost nevoie de putin peste o jumatate de ora si doua goluri pentru ca legenda lui Internazionale Milano sa capete o doza acceptabila de capital din partea celor peste 15.000 de spectatori.

MODESTIE. Imediat dupa meci, fostul mare portar al Italiei nu s-a aratat deloc deranjat de scandarile si bannerele prin care suporterii Stelei si-au manifestat dragostea pentru Marius Lacatus. "Nu m-a deranjat acest lucru, pentru ca il inteleg. Un jucator care a facut atatea pentru Steaua, precum Lacatus, nu poate fi uitat aici, in Ghencea. Sper ca intr-o buna zi, prin ceea ce o sa fac la acest club, sa ajung si eu aproape de inimile suporterilor, care sunt fantastici", a declarat Zenga.

URGENTA. Accidentat aseara, libero-ul Vivi Rachita este suspect de ruptura musculara, iar perioada de refacere s-ar putea intinde pe cateva luni bune. In aceasta situatie, Zenga a ramas doar cu doi fundasi centrali la dispozitie, Mirel Radoi si Sorin Ghionea. In lipsa altor solutii si in perspectiva meciurilor urmatoare, Steaua il va face bun de joc pe Nana Falemi, jucator aflat la final de contract cu ros-albastrii. "Accidentarile nu le poti controla. Singura schimbare programata era cea a lui Dorinel Munteanu, cu care stabilisem sa-l schimb in jurul minutului 65. A venit problema lui Rachita si l-am rugat sa ramana pe teren, sa-si dozeze efortul si sa paseze mult. E un jucator foarte important pentru mine", a declarat Walter Zenga.

LIBERAL

"Eu am o conceptie foarte libera. Patronul mi-a lasat un lot de 20 de jucatori, dintre care nimeni nu este titular. Echipa din aceasta seara am facut-o dupa ultimul antrenament. Asa am crezut eu ca este cel mai potrivit sa joc" - Walter Zenga, antrenor Steaua

CINA

Dupa meciul cu Gloria, antrenorul Walter Zenga si-a invitat elevii la restaurantul cu specific italian "Trattoria di Calcio" din Parcul Herastrau. Jucatorii au venit insotiti de sotii sau prietene, multi dintre acestia fiind surprinsi de aceasta actiune, inexistenta pe vremea cand antrenor era Victor Piturca. Trebuie precizat ca si conducerea clubului, in frunte cu patronul Gigi Becali si presedintele Mihai Stoica, a fost prezenta, acestia dorind ca relatiile dintre jucatori, antrenori si presedinti sa fie cat mai relaxate.

SALARIU

Italianul Walter Zenga a ajuns la un acord cu conducerea Stelei si in privinta tuturor conditiilor contractuale. Astfel, pentru primul an in Ghencea, italianul va avea un salariu de 120.000 de dolari, o prima de 40.000 pentru obtinerea titlului (care este si obiectivul primordial fixat pe plan intern), 20.000 pentru cucerirea Cupei Romaniei si prime duble pentru victoriile din campionat. De asemenea, pentru actuala editie a cupelor europene, lui Zenga i s-a stabilit ca obiectiv accederea in grupele Cupei UEFA. Victoria la meciul de debut pe banca tehnica a Stelei nu a fost singura satisfactie a lui Zenga din aceasta perioada. Fiul sau, Jacopo, in varsta de 18 ani, care evolueaza ca atacant, a fost transferat la finele saptamanii trecute de la Monza la echipa de tineret a celor de la Genoa.
×
Subiecte în articol: sport zenga