x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eşec fără răspunsuri

Eşec fără răspunsuri

de Marius Mihalcea    |    11 Sep 2008   •   00:00
Eşec fără răspunsuri

TINERET ●  România – Ţara Galilor 0-3
Nici selecţionerul Emil Săndoi şi nici elevii săi nu-şi pot explica cum au ratat accederea la barajul de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Suedia.



TINERET ●  România – Ţara Galilor 0-3
Nici selecţionerul Emil Săndoi şi nici elevii săi nu-şi pot explica cum au ratat accederea la barajul de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Suedia.

Zece ani de aşteptare, atît cît a trecut de la ultima participare a "tricolorilor" mici la un turneu final, puteau lua sfîrşit marţi seară. Minunea nu s-a produs însă, România fiind învinsă la un scor de forfait de Ţara Galilor, echipă pe care trupa lui Săndoi o bătuse în tur, la Wrexham (1-0). Punct final unei noi generaţii Under 21.

CONSTERNARE. "Îmi pare rău pentru această generaţie, dar le mulţumesc pentru cei doi ani în care am lucrat împreună. Din păcate, am greşit atunci cînd aveam cea mai bună nevoie de un joc bun. Am făcut greşeli mari, inexplicabile", a spus Săndoi. Jucătorii săi l-au completat. "Am muncit degeaba doi ani şi efectiv nu am cuvinte, după acest rezultat ruşinos. Am fost foarte aproape de o performanţă istorică, dar nu ne-a ieşit nimic în acest meci", a declarat Sergiu Homei. "Este cea mai grea înfrîngere din cariera noastră. Ne-a fost curmat un vis. Nu ştiu ce se mai poate spune la 0-3, dar cred că am fost prea imaturi", a afirmat Gabriel Torje. "Cuvintele sînt de prisos, iar înfrîngerea este cu atît mai ruşinoasă, cu cît toată lumea de la FRF ne-a susţinut şi a fost alături de noi. Ne este ruşine de Emil Săndoi, care a avut încredere în noi pînă în ultima clipă", a spus închizătorul Adrian Ropotan.

RESEMNARE
"Am făcut greşeli mari, dar să ştiţi că la juniori şi la tineret apar asemenea oscilaţii. Păcat că ziua nefastă am prins-o la acest joc. Am fost aproape de o mare performanţă, dar probabil că presiunea a fost prea mare. Ne-am pus mari speranţe în această generaţie, dar nu a fost să fie aşa cum toţi ne-am fi dorit"
Emil Săndoi, selecţioner

Propunere

Emil Săndoi consideră că cel puţin patru dintre elevii săi vor face saltul către prima reprezentativă. "Ropotan, Deac, Tătăruşanu şi Pantilimon pot ajunge să evolueze la un moment dat în echipa naţională", a spus selecţionerul "tricolorilor" mici. Săndoi a vorbit şi despre viitorul său: "Contractul meu cu FRF continuă şi după această campanie, dar îmi asum acest rezultat. Este posibil să fiu demis, dar nu iau eu această decizie. Acest 0-3 cu Ţara Galilor este un rezultat ruşinos".  

Reproş

Mihai Stoica i-a reproşat selecţionerului Emil Săndoi că nu l-a folosit deloc în meciul cu galezii pe atacantul Unirii Urziceni, Raul Rusescu. "Nu înţeleg de ce Rusescu nu a fost ţinut nici pe banca de rezerve, cînd el e titular la echipa de club. În loc să rămînă sub comanda lui Dan Petrescu ca să se pregătească pentru «dubla» cu Hamburg, din Cupa UEFA, a pierdut timpul degeaba la echipa naţională", a spus preşedintele grupării ialomiţene, care a fost în tribună la meciul de la Iaşi.

×
Subiecte în articol: sport săndoi