x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Examen picat

Examen picat

18 Mar 2004   •   00:00

Rapidul a ratat primul obiectiv al sezonului, fiind eliminata de Otelul in "sferturile" Cupei Romaniei. O infrangere duminica, in fata Stelei, ar indeparta guilestenii si de celalalt tel, titlul.

Primul esec al Rapidul din "era Ioan Becali" s-a inregistrat aseara in Giulesti, unde Otelul a reusit sa tina de avantajul celor doua goluri din tur, eliminand campioana "en titre" inca din "sferturile" Cupei Romaniei.

Obiceiuri englezesti

Cu mai bine de o ora inainte de inceperea jocului, Dan Petrescu si elevii sai, imbracati in costume croite dupa ultima moda europeana, au iesit sa inspecteze terenul. Acelasi lucru au vrut sa-l faca si galatenii, echipati in treninguri, dar au renuntat pentru a nu se simti ridicoli. Acest lucru le-a conferit gazdelor un grad de superioritate, care a fost continuat in startul jocului de antrenorul Dan Petrescu. Mister a urcat in tribuna pentru a urmari jocul echipei sale. Numai ca in teren, albvisinii au fost anemici, asa ca "Bursucul" a revenit, dupa 12 minute de autoexil, pe banca de rezerve.

Eliminari de la un penalty eronat

Jocul Rapidului, asemanator cu un rau de campie vara, incet si plictisitor, l-a nemultumit pana si pe Ioan Becali, care in repriza a doua a disparut din tribuna oficiala. Rapidistilor li s-a aprins flacara sperantei abia in minutul 73, cand Badoi a deschis scorul. Delirul din tribune dadea impresia ca echipa lui Dan Petrescu va reusi si golul care sa impinga meciul in prelungiri. Acest lucru s-ar fi putut intampla in minutul 84, cand Augustus Constantin a dictat penalty la un duel Ghionea - Niculae. Sabin Ilie nu a mai executat insa, pentru ca "centralul" si-a schimbat decizia, dupa ce "asistentul" Miklos Nagy a semnalizat un ofsaid la Niculae, inainte de producerea incidentului. Intre Sabin si Nanu s-a pornit o imbranceala, care s-a lasat cu eliminarea ambilor jucatori.

Copos l-a cerut pe Sabin Ilie

Jocul anost al formatiei pregatite de Dan Petrescu l-a nemultumit pana si pe patronul Rapidului, George Copos. In pauza jocului, acesta s-a intretinut cu ministrul Mircea Geoana, recunoscut drept un suporter al "alb-visiniilor", sosit la meci impreuna cu cei doi fii ai sai. Cu doar cateva minute inainte de startul reprizei secunde, Copos l-a sunat pe "secundul" Marian Rada, intrebandu-l pe acesta cand va intra Sabin Ilie.

Generalul a inspectat gazonul

O data cu venirea lui Ioan Becali in fruntea Rapidului, tribuna stadionului din Giulesti a devenit locul de intalnire a mai multor oameni din lumea fotbalului. Selectionerul Anghel Iordanescu a sosit la meci cu o jumatate de ora inainte de inceperea jocului, facandu-si timp pentru a inspecta gazonul, dupa care a luat loc la tribuna oficiala, alaturi de Gheorghe Hagi. La cateva minute dupa debutul partidei, pe stadion si-a facut aparitia si antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, care nu a mai avut loc la tribuna oficiala, luand loc la masa presei.
( SORIN ANGHEL, VICENTIU NEAGOE)

×
Subiecte în articol: sport