x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Amenzi usturătoare la meciul Dinamo - Petrolul

Amenzi usturătoare la meciul Dinamo - Petrolul

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2024   •   10:30
Amenzi usturătoare la meciul Dinamo - Petrolul

Partida de fotbal dintre FC Dinamo 1948 București și FC Petrolul Ploiești a fost marcată de incidente care au atras atenția autorităților. Organizatorul evenimentului sportiv a primit o amendă de 30.000 lei, iar societatea de pază de 2.000 lei.

Au fost constatate și întocmite 2 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

- un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive

- un act de sesizare în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 31 din 2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.400, astfel:

- 2 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive

- 2 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Dintre acestea, o sancțiune contravențională, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată organizatorului evenimentului sportiv, iar o sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată societății specializate de pază și protecție, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

„Mai facem precizarea că a fost întocmit un act de constatare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare, care a fost predat polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, informează Jandarmeria.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amenzi dinamo-petrolul