x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cauza probabilă a morţii fulgerătoare a starului echipei de rugby a Noii Zeelande, Jonah Lomu

Cauza probabilă a morţii fulgerătoare a starului echipei de rugby a Noii Zeelande, Jonah Lomu

23 Noi 2015   •   12:11
Cauza probabilă a morţii fulgerătoare a starului echipei de rugby a Noii Zeelande, Jonah Lomu

Starul neozeelandez Jonah Lomu a decedat cel mai probabil din cauza unui cheag de sânge format în timpul unui zbor recent de lungă distanţă în Marea Britanie, la Cupa Mondială 2015, a estimat unul dintre medicii săi, în timp ce Noua Zeelandă organizează o ceremonie de omagiere a acestei legende a rugby-ului mondial, relatează AFP.

Ipoteza îi aparţine doctorului John Mayhew, cel care l-a ajutat pe jucător în lupta sa împotriva problemelor renale şi a anunţat miercurea trecută decesul lui Lomu, 40 ani, la locuinţa sa din Auckland.

Dispariţia prematură a lui Lomu a provocat o mare emoţie în Noua Zeelandă, care se pregăteşte pentru un ultim omagiu adus celui care a fost primul star mondial din sportul cu balonul oval.

Mayweh susţine că acel cheag de sânge s-a format în timpul zborului către Marea Britanie, unde Lomu a asistat în luna octombrie la a treia victorie a All Blacks la Cupa Mondială.

Jucătorul a fost diagnosticat cu probleme renale, un sindrom nefretic, încă din 1997, iar în 2004 a suferit o grefă de rinichi care nu i-a rezolvat decât pentru scurt timp problemele de sănătate.

Funeraliile jucătorului vor avea loc pe 1 decembrie, iar corpul său va fi depus la Eden Park din Auckland unde lumea îi poate aduce un ultim omagiu pe 30 noiembrie.

Lomu a marcat 37 de eseuri în 63 de meciuri pentru All Blacks între 1994 şi 2002, iar în 1995 a jucat finala Cupei Mondiale.

×
Subiecte în articol: jonah lomu all blacks rugby