x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creatorul medicamentului care conţine meldonium: Sportivii l-au folosit pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale

Creatorul medicamentului care conţine meldonium: Sportivii l-au folosit pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale

18 Apr 2016   •   14:44
Creatorul medicamentului care conţine meldonium: Sportivii l-au folosit pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale

Creatorul medicamentului care conţine substanţa meldonium, letonul Ivars Kalvins, a declarat că unii sportivi au folosit medicamentul pentru îmbunătăţirea performanţelor sexuale, a anunţat, luni, Associated Press.

"Mulţi sportivi de sex masculin nu au folosit medicamentul pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive, ci pe cele sexuale", a spus omul de ştiinţă leton.

Agenţia Mondială Antidoping a adăugat de la 1 ianuarie substanţa activă din medicamentul mildronat, meldonium, pe lista celor intezise, la clasa S4, modulatori hormonali şi metabolici. Meldoniumul ar fi eficient mai ales la probele de viteză, deoarece creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Produsul a devenit interzis de WADA după ce a fost înscris în programul de supraveghere în 2015, “pentru a detecta posibilele tendinţe de abuz”.

Două sportive din România au fost depistate pozitiv cu meldonium, atleta Mirela Lavric şi biatlonista Eva Tofalvi. Cea mai cunoscută sportivă depistată cu pozitiv cu meldonium este jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, săptămâna trecută, că de la începutul anului au fost înregistrate 172 de cazuri de dopaj cu meldonium. WADA a precizat că unii sportivi depistaţi pozitiv cu meldonium pot scăpa de sancţiuni, din cauza lipsei de certitudine în ceea ce priveşte durata de eliminare a medicamentului din corp. Agenţia a menţionat că suspendările provizorii ale unor sportivi ar putea fi ridicate în cazul în care se stabileşte că aceştia au folosit substanţa înainte de 1 ianuarie.

După acest anunţ, autorităţile sportive au decis ridicarea suspendărilor în cazul a şase georgieni şi a opt ruşi depistaţi pozitiv cu meldonium.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: melondium ivars kalvins