x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport De ce nu poate Serena Williams să devină vegetariană

De ce nu poate Serena Williams să devină vegetariană

11 Mar 2016   •   13:00
De ce nu poate Serena Williams să devină vegetariană

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, a dezvăluit că nu are voinţa şi determinarea surorii sale mai mari, Venus, pentru a urma o dietă vegană, deoarece nu poate renunţa la carnea de pui.


"Am vrut să fiu vegană pentru un minut, dar nu am putut renunţa la pui. S-a strecurat cumva din nou în viaţa mea. Însă nu mănânc carne roşie şi o mulţime de alte lucruri. M-am autoeducat cu ajutorul lui Venus", a declarat Serena.

Venus Williams urmează un regim special de mai mulţi ani, după ce a contractat sindromul Sjogren, o maladie autoimună rară, care provoacă oboseală şi dureri articulare, care necesită un regim alimentar strict.

Serena a dezvăluit că a experimentat o singură dată modul de viaţă vegetarian, în urmă cu trei ani, fiind răsplătită rapid prin câştigarea turneul de la Roland Garros după o pauză de peste un deceniu. "Nu ştiu de ce nu pot face acest lucru mai des", a adăugat liderul clasamentului WTA.

Referindu-se la situaţia rivalei sale Maria Şarapova, care a fost depistată pozitiv cu ocazia Openului Austriei, Serena Williams consideră că acest caz nu trebuie să afecteze întregul tenis.

"Este dezamăgitor, însă nu reflectă întreaga lume a tenisului. Trebuie să privim tabloul în ansamblu. Sunt atâţia jucători uimitori - bărbaţi şi femei - care constituie acest sport minunat. Majoritatea jucătorilor concurează cu integritate, vor să fie cât mai buni. Este la fel ca în lume: oamenii fac multe lucruri, însă asta nu transformă lumea într-un loc rău", a spus campioana americană.

Ea a recunoscut, pe de altă parte, că a venit "puţin nervoasă" la Indian Wells, după ce nu a mai disputat niciun meci oficial de aproximativ două luni, de la eliminarea în semifinalele Openului Australiei, dar speră ca totul să fie "în regulă".

Calificată direct în turul secund la Indian Wells, Serena Williams o va avea ca adversară în meciul de debut pe germanca Laura Siegemund (venită din calificări), care a eliminat-o în primul tur pe românca Irina Begu.

Sursa - Agerpres

×