x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ilie Năstase, prezent la European Summer Cups - Antrenorii ar trebui să-i înveţe pe copii tenisul modern

Ilie Năstase, prezent la European Summer Cups - Antrenorii ar trebui să-i înveţe pe copii tenisul modern

29 Iul 2016   •   21:10
Ilie Năstase, prezent la European Summer Cups - Antrenorii ar trebui să-i înveţe pe copii tenisul modern
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ilie Năstase, prezent la Tenis Club din Curtea de Argeş la calificarea echipei naţionale a României pentru turneul final al European Summer Cups Girls Under16 de la Budapesta, a declarat că antrenorii ar trebui să îi înveţe pe copii să joace un tenis modern.

'N-am văzut prea mult din jocul fetelor acum, dar ceva nu mi-a plăcut. Că nu se încearcă să se joace modern. Baloanele astea le jucam eu acum 50 de ani pe la Progresul, la Operă. Noroc că nu e niciun aeroport pe la Curtea de Argeş, că ar fi căzut multe avioane. Ar trebui să-i învăţăm pe copiii noştri să încerce să joace modern. E păcat că se pune mare accent pe victorie şi nu pe felul cum joci. Antrenorii ar trebui să-i înveţe pe copii cum se joacă tenisul modern. Diferenţa dintre noi şi Spania este dată de bugetul care se bagă în sport. Sportul ar trebui să fie de interes naţional, la noi nici măcar o prioritate nu e. Dacă am investi în sport, n-ar mai trebui să băgăm în sănătate atât de mult', a declarat Ilie Năstase, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Fostul numărul 1 mondial a apreciat organizarea European Summer Cups U16 la Curtea de Argeş. 'Am mai fost şi o să mai vin la Tenis Club din Curtea de Argeş. Îmi place ce se întâmplă aici, cred că ce întreprinde domnul Ioan Cozma (n.r. - directorul general Dr. Oetker România, sponsorul oficial al European Summer Cups U16) ar trebui să facă şi Federaţia Română de Tenis, anume să promoveze sportul alb. Dacă am avea vreo cinci sau şase ca dânsul în toată ţara, am avea tenis foarte bun în România. Nici la mine la Academie nu am terenuri ca aici. Sunt lucruri pe care e greu să le înţelegi în ţara asta. Dacă toţi ne-am face treaba pe felia noastră, ar merge lucrurile, am deveni o ţară normală. Lucrurile astea pe care le vedeţi aici fiindcă le are dânsul, în orice altă ţară civilizată sunt normale', a adăugat Năstase.

La rândul său, directorul general Dr. Oetker România, Ioan Cozma, a menţionat că va continua să promoveze tenisul juvenil. 'Suntem deja la a şasea ediţie de European Summer Cup care o organizăm la Curtea de Argeş. Avem continuitate la turneul internaţional Argeş Cup Dr. Oetker şi la ITF Vitality. Am fost întotdeauna un susţinător al tenisului juvenil şi sunt foarte fericit că pot să pun umărul la acest lucru. Suntem deja la a zecea ediţie a turneului Victor Hănescu şi văd jucători care au fost de la început la aceste turnee, care acum participă la Futures-uri. Vreau să aducem anul viitor aici un Futures de fete, să fie de bun augur pentru urbea noastră', a declarat Cozma.

Echipa României, care le are în componenţă pe Oana Smaranda Corneanu, Mihaela Lorena Mărculescu şi Andreea Prisacariu, plus antrenorul Mircea Rădulescu, s-a calificat după două victorii cu acelaşi scor (2-1), cu selecţionatele Portugaliei şi Spaniei (în semifinale). La turneul final de European Summer Cups Girls U 16 de la Budapesta s-au calificat selecţionatele României şi Poloniei. În grupa C de calificare au evoluat România, Bosnia-Herţegovina, Germania, Letonia, Polonia şi Portugalia.
AGERPRES

×