x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Kansas a adoptat un proiect de lege care interzice sportivii transsexuali în sporturile de fete

Kansas a adoptat un proiect de lege care interzice sportivii transsexuali în sporturile de fete

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   16:00
Kansas a adoptat un proiect de lege care interzice sportivii transsexuali în sporturile de fete
Sursa foto: Hepta

Legislativul republican din Kansas, condus de republicani, a adoptat joi un proiect de lege care ar interzice sportivilor transsexuali să evolueze în sporturi școlare pentru fete sau femei dacă s-au născut de sex masculin, relatează Reuters.

Se așteaptă ca guvernatoarea statului Kansas, democrata Laura Kelly, să se opună prin veto la acest proiect de lege, așa cum s-a opus prin veto la două măsuri similare în ultimii doi ani. Dar anul acesta proiectul de lege pare să aibă suficient sprijin pentru a trece peste orice veto.

Susținătorii proiectului de lege și a celor similare spun că este necesar pentru a asigura condiții de concurență echitabile în sporturile feminine. Opozanții și avocații LGBTQ spun că legile sunt inutile, având în vedere numărul mic de sportivi transsexuali din sporturile școlare.

Drepturile transsexualilor au fost împinse în prim-planul războaielor culturale din SUA și al confruntărilor politice dintre republicani și democrați. Cel puțin 18 state au adoptat sau au promulgat legi care îi împiedică pe elevii transsexuali să joace în echipele sportive școlare care corespund identității lor de gen.

Senatul din Kansas a votat joi cu 28-11 pentru adoptarea proiectului de lege. Camera a votat 82-40 pentru a adopta măsura la 23 februarie. Pentru a trece peste un veto, două treimi din fiecare cameră ar trebui să voteze împotriva acțiunii guvernatorului.

Cea mai recentă versiune a proiectului de lege interzice fetelor și femeilor transsexuale să facă parte din echipele sportive feminine din școlile primare, școlile medii, liceele și colegiile publice, precum și din echipele școlilor private care concurează cu școlile publice.

Alte proiecte de lege aflate în fața legislaturilor de stat includ interdicții pentru profesori de a folosi pronume care să corespundă identității de gen a unui elev și cerințe ca persoanele transsexuale să folosească băile corespunzătoare genului lor la naștere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sportivi transexuali kansas