x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Italia, măsuri sporite de securitate pentru amicalul de fotbal cu România

Italia, măsuri sporite de securitate pentru amicalul de fotbal cu România

15 Noi 2015   •   13:43
 Italia, măsuri sporite de securitate pentru amicalul de fotbal cu România

Înainte meciului amical Italia-România, găzduit marţi de Bologna, guvernul italian este pregătit să multiplice măsurile de securitate după atentatele teroriste de la Paris, soldate cu 129 de morţi peste 350 de răniţi, relatează agenţia DPA.

Selecţionerul italian Antoni Conte şi-a exprimat îngrijorarea după atacurile sângeroase de la Paris: ''Sunt evenimente foarte grave. Este îngrijorător fără îndoială. Este o situaţie înspăimântătoare''.

Fanii şi echipele se vor simţi însă în siguranţă pe arena Dall'Ara, după ce guvernul italian a dat asigurări că măsurile de securitate vor fi la cel mai înalt nivel.

''Nicio ţară nu este ferită de riscuri. Dar, până acum serviciile noastre de informaţii au funcţionat bine'', a declarat ministrul de interne italian Angiolino Alfano.

''Nu vom subestima niciun aspect. Vom intensifica controalele în întreaga ţară'', a spus la rândul său premierul italian Matteo Renzi.

Antonio Cadreva, autorul golului Italiei în amicalul cu Belgia (1-3) de la Bruxelles, aşteaptă o victorie a squadrei azzurra în meciul de la Bologna: ''Acum ne aşteaptă meciul cu România. Trebuie să continuăm pe acest drum şi să câştigăm meciul de marţi''.

Federaţia italiană de fotbal a anunţat că înaintea meciului de la Bologna se va ţine un minut de reculegere pentru a comemora victimele incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.

La Bologna, în sala primăriei vor fi amplasate de duminică până marţi cele 4 trofee mondiale pe care Italia le-a câştigat în 1934, 1938, 1982 şi 2006.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: italia romania amical