x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Medic legist, după disecarea inimii lui Patrick Ekeng: ”Vorbim de o inimă cu probleme, colesterolul era la limita de sus”

Medic legist, după disecarea inimii lui Patrick Ekeng: ”Vorbim de o inimă cu probleme, colesterolul era la limita de sus”

11 Mai 2016   •   13:01
Medic legist, după disecarea inimii lui Patrick Ekeng: ”Vorbim de o inimă cu probleme, colesterolul era la limita de sus”

Legiştii au disecat inima fotbalistului Patrick Ekeng, care a căzut pe teren vineri, 6 mai, în timpul meciului Dinamo - Viitorul, şi a murit apoi la spital.


Cu toate incertitudinile legate de acest caz fără precedent, medicul legist consultat, în exclusivitate, de Ziarul ring a explicat ce s-a întâmplat: ”Ceea ce era de aşteptat s-a adeverit la disecarea cordului. Toate îndoielile de la început, precum un posibil accident vascular cerebral, o posibilă înecare cu vomă şi aşa mai departe s-au exclus. Numai dacă nu o fi ceva toxicologic care să explice moartea. (...) Practic, după disecarea cordului fotbalistului, nu s-a găsit o altă cauză macroscopică. (...) Colesterolul era la limita de sus. Avea nişte depuneri în jurul aortei, în coronare, iar colesterolul nu este normal să fie depus la vârsta asta. (...) Aşadar, vorbim de o inimă cu probleme. Rămâne ca, întregind cu restul analizelor şi cu microscopia să se stabilească exact cauza morţii. Dar concluzia este că acestui fotbalist i-a stat «ceasul» din cauza unei tulburări majore de ritm. Pe fondul unor tulburări metabolice. (...) Fie n-a fost suficient resuscitat, fie nu a răspuns; sunt două variante”.

”«Ceasul» putea fi pornit dacă pe teren aveau defribilare-oxigen şi dacă inima avea aceste rezerve de repornire”, a mai spus legistul consultat de ”ring”.

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng a murit patrick ekeng