x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport David Popovici, mesaj pentru români după evoluţia de la Jocurile Olimpice: V-am simţit! Vă mulţumesc! Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport.

David Popovici, mesaj pentru români după evoluţia de la Jocurile Olimpice: V-am simţit! Vă mulţumesc! Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport.

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2024   •   07:50
David Popovici, mesaj pentru români după evoluţia de la Jocurile Olimpice: V-am simţit! Vă mulţumesc! Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport.
Sursa foto: Raed Krishan

„V-am simţit! Vă mulţumesc! România”, este mesajul lui David Popovici după probele la care a evoluat la Jocurile Olimpice de la Paris. El a a câştigat aurul la 200 metri liber şi bronzul la 100 metri liber.

„V-am simţit! Vă mulţumesc! România”, a scris pe pagina sa de Facebook David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici a reușit miercuri seara să câștige medalia olimpică de bronz a probei de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

El este noul campion olimpic al probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Românul a câștigat luni seara finala probei din La Defense Arena. Popovici a evoluat pe culoarul 4 și era considerat principalul favorit. El a obținut prima medalie de aur a Team Romania la Paris.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport”, spune David Popovici, după ce a câștigat aurul la 200 de metri liber și medalia de bronz la 100 de metri la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Ăsta este un mesaj către toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva. Așa că, trebuie să facem ceva! Pentru că vedeți toate reacțiile oamenilor obișnuiți care se uită la televizor, oamenilor din funcții înalte… toată lumea e fericită, toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu? Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice”, a fost mesajul lui David Popovici.

El a spus că medalia obținută miercuri seara simbolizează toate antrenamentele la care și-ar fi dorit să lipsescă, dar nu a făcut-o, „toate antrenamentele de după nopți în care nu am putut să le dorm de emoții, poate pentru Jocurile Olimpice”.

„Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu și apropiații mei, familia, le-am făcut ca să ajungem aici. Uite! O țin și o arăt pentru că-s foarte mândru de ea”, a adăugat Popovici.

El a vorbit și despre condițiile de antrenament din țară.

„N-aș spune (că sunt - n.r.) un miracol. Însă, în condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200, de exemplu, pe australieni, care au condiții infinit mai bune decât ale noastre. Au bazine să-și pună și în cap! Au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice… centre de pregătire peste centre de pregătire... Deci în condițiile astea eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în același bazin în care am și învățat să înot la patru ani, deasta sunt așa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber, iar în timpul iernii, că tot vorbeam de condiții, când e frig afară, pentru că bazinul din interior… de foarte mult timp se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, când e frig afară noi ne antrenăm într-un balon unde o persoană care nu-i obișnuită intră și stă… 3 minute, intră și simte că se sufocă. Ei, în condițiile alea ne antrenăm noi, dar… cred că se poate. Suntem puțini, într-adevăr, cei care excelăm cu adevărat în România, în sporturi, însă cu condițiile pe care le avem trebuie să facem ce putem”, încheie Popovici.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mesaj David Popovici romani