x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Oscar Pistorius, eliberat pe cauţiune după condamnarea pentru crimă

Oscar Pistorius, eliberat pe cauţiune după condamnarea pentru crimă

08 Dec 2015   •   12:05
Oscar Pistorius, eliberat pe cauţiune după condamnarea pentru crimă

Justiţia sud-africană a ordonat, marţi, eliberarea pe cauţiune a campionului paralimpic Oscar Pistorius, după condamnarea sa în apel, săptămâna trecută, pentru uciderea prietenei sale în 2013, informează AFP.

Pistorius, căruia nu i-a fost încă fixată noua pedeapsă, este "eliberat pe cauţiune, aceasta fiind fixată la 10.000 de ranzi" (690 dolari), a anunţat judecătorul Aubrey Ledwaba la Înalta Curte din Pretoria.

Eliberarea pe cauţiune este însoţită de mai multe condiţii, între care consemnarea la domiciliul unchiului său din Pretoria, cu permisiunea de a-l părăsi între ora 7,00 dimineaţa şi prânz, pe o distanţă de maximum 20 km de casă. De asemenea, el va fi monitorizat electronic şi va trebui să predea justiţiei paşaportul său, a adăugat judecătorul.

"În măsura în care el s-a prezentat în faţa instanţei, a dovedit că nu există un risc ca să fugă", a explicat judecătorul pentru a-şi justifica decizia.

"Viitoarea audiere este fixată pentru data de 16 aprilie 2016", a mai spus magistratul.

Curtea Supremă sud-africană a modificat verdictul iniţial al judecătorilor în cazul lui Pistorius (29 ani) din "ucidere involuntară" în "crimă", ceea ce i-ar putea aduce sportivului paralimpic o condamnare de minimum 15 ani de închisoare.

Oscar Pistorius a ucis-o pe prietena sa Reeva Stenkamp cu patru focuri de armă trase prin uşa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria, în 14 februarie 2013. Atletul a susţinut pe tot parcursul procesului său că şi-a confundat prietena cu un hoţ care a pătruns în locuinţa sa, însă procurorii l-au contrazis, susţinând că a fost vorba de o crimă şi au contestat sentinţa primei instanţe, care l-a condamnat pe Pistorius la 5 ani de închisoare. AGERPRES

×