x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport SOCI 2014. Federaţia Română de Bob şi Sanie, precizări despre accidentul echipajului din proba de dublu sanie

SOCI 2014. Federaţia Română de Bob şi Sanie, precizări despre accidentul echipajului din proba de dublu sanie

12 Feb 2014   •   17:40
SOCI 2014. Federaţia Română de Bob şi Sanie, precizări despre accidentul echipajului din proba de dublu sanie
Sursa foto: SOCI 2014. Federaţia Română de Bob şi Sanie, precizări despre accidentul echipajului din proba de dublu sanie

Echipajul Radu Şovăială + Alexandru Teodorescu a fost retras din proba de dublu sanie de la JO nu pentru că n-ar fi avut sanie de rezervă, ci pentru ca ar fi avariat-o şi pe aceasta, făcând aceeaşi greşeală de două ori, juriul oprind participarea din motive de securitate.

„În prima manşă a antrenamentului oficial care precede concursul, echipajul nostru s-a răsturnat, proba de dublu este o probă dificilă cu un grad mare de risc, în care răsturnările sunt frecvente la cea mai mică greşeală de pilotaj, în condiţiile în care vitezele sunt foarte mari. Impactul răsturnării a fost atât de mare încât sania sportivilor s-a rupt nemaiputând fi folosită. Din fericire Alexandru Teodorescu şi Radu Şovăială nu au avut de suferit în urma acestui accident, dar juriul a decis ca cei doi să nu mai continue concursul. Urmare a insistenţei antrenorilor juriul le-a acordat două manşe de antrenament cu sanie de rezervă, sanie care aparţine lotului şi nicidecum o sanie de împrumut de la altă naţiune aşa cum s-a speculat, sanie pe care cei doi sportivi s-au mai dat şi o cunoşteau. În prima manşă din cele două acordate de juriu, echipajul nostru a făcut aceeaşi greşeală de pilotaj în aceeaşi zonă în care s-a răsturnat în prima coborâre, ceea ce a evidenţiat riscul de accidentare şi a determinat juriul să hotărască retragerea echipajului din motive de securitate", se relatează în comunicatul Federaţiei Române de Bob și Sanie.

„Federaţia Internaţională a introdus o regulă care dă dreptul juriului de a opri participarea la antrenamente sau competiţie din motive de securitate, dacă constată că este pusă în pericol integritatea sau viaţa sportivului. În concluzie nu s-a pus nicidecum problema că cei doi sportivi nu pot continua concursul pentru că nu ar avea altă sanie aşa cum s-a speculat. Este vorba pur şi simplu de un accident, o întâmplare nefericită care se poate se poate întâmpla şi la sportivi foarte experimentaţi, un exemplu recent fiind, răsturnarea campioanei mondiale şi a echipajului de dublu al Canadei, echipajul în concursul pe echipe din Cupa Mondială de la Winterberg, acolo unde Şovăială Radu/Teodorescu Alexandru s-au clasat pe un excelent loc VI", se arată în comunicat.

×