x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Prințesa Kate și Roger Federer, meci surpriză în culisele Wimbledon

Prințesa Kate și Roger Federer, meci surpriză în culisele Wimbledon

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2023   •   11:40
Prințesa Kate și Roger Federer, meci surpriză în culisele Wimbledon
Sursa foto: Fedal Tennis

Prințesa de Wales s-a alăturat marelui tenisman Roger Federer pentru a vedea în culisele competiției de la Wimbledon munca băieților și fetelor de mingi.

Kate și Federer, care a fost de opt ori campion la Wimbledon, au asistat la o sesiune de antrenament la care tinerii sperau să impresioneze selecționerii și să obțină unul dintre cele 250 de locuri pentru turneul de luna viitoare.

Prințesa, care este patroană a All England Lawn Tennis and Croquet Club, a declarat că Wimbledon este „renumit pentru băieții și fetele de mingi, care sunt incredibil de profesioniști” și că a fost „incredibil să văd cum se desfășoară totul în spatele scenei”.

Ea le-a spus: „Cu toată disciplina și tot ceea ce ați învățat, veți fi capabili să o folosiți în multe alte părți ale vieții voastre - lucruri precum încrederea și sentimentul de mândrie pe care îl aveți pe oricare dintre terenuri este un moment atât de important”.

Federer a declarat că a fost „foarte impresionat de cât de mult efort și antrenament se depune pentru a fi un copil de mingi în timpul campionatelor”.

„Obișnuiam să fiu copil de mingi la Basel când aveam nouă sau zece ani și, așa cum am spus mereu, odată copil de mingi, mereu copil de mingi”, a adăugat el.

În timpul evenimentului, Kate a luat parte la o partidă de dublu cu Federer pe terenul nr. 3, înainte de a-i urmări pe copii participând la antrenament.

Aproximativ 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani iau parte în fiecare an la sesiunile de la centrul comunitar al clubului din Raynes Park. Cei care reușesc să ajungă la faimosul turneu vor fi parcurs luni întregi de antrenamente stricte, în cadrul cărora învață abilități cheie, inclusiv cum să semnalizeze schimbarea mingii, cum să rostogolească mingile până la fileu și care este modalitatea corectă de a trimite mingile către jucători.

Vor fi 170 de nou-veniți, în timp ce alți 80 se vor întoarce din anii precedenți.

Sarah Goldson, managerul echipei de băieți și fete cu mingea, a declarat „A fost o plăcere să îi primim pe Alteța Sa Regală și pe Roger Federer la Wimbledon pentru a vedea și a experimenta ceea ce este necesar pentru a fi un BBG la Wimbledon. Suntem foarte mândri de tinerii care își dedică atât de mult timp și efort rolului lor, care joacă un rol esențial în desfășurarea unui campionat de succes”.

Turneul de la Wimbledon din acest an începe luni, 3 iulie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Kate Wimbledon

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roger federer printesa kate wimbledon