x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Schi alpin: Marcel Hirscher a evitat la "mustaţă" să fie lovit de o dronă

Schi alpin: Marcel Hirscher a evitat la "mustaţă" să fie lovit de o dronă

23 Dec 2015   •   10:35
Schi alpin: Marcel Hirscher a evitat la "mustaţă" să fie lovit de o dronă

Austriacul Marcel Hirscher, cvadruplu laureat al Cupei Mondiale de schi alpin, a scăpat la "mustaţă" să fie lovit de o dronă utilizată de postul TV care transmitea proba de slalom special de la Madonna di Campiglio, din Italia, unde s-a clasat pe locul 2, marţi seara, în urma norvegianului Henrik Kristoffersen, informează AFP.

Imaginile sunt edificatoare: dispozitivul s-a dezintegrat pe pistă la câteva sutimi de secundă în spatele campionului austriac, penultimul concurent care a luat startul în manşa secundă.

''Trafic aerian intens în Italia, norocos că am scăpat de prăbuşirea unei drone", a scris, cu umor, nr.1 mondial pe contul său de Instagram.

"Este cadoul meu de Crăciun. Nu m-am accidentat şi am avut noroc", a spus surâzător, în faţa ziariştilor, schiorul austriac. "Este inimaginabil, incredibil, o ruşine", a adăugat Hirscher, mai serios.

Cuprins de tensiunea cursei, Hirscher nu a înţeles pe loc ce s-a întâmplat în spatele său. "Am auzit doar un zgomot, m-am gândit că a căzut ceva, dar nu-mi imaginam ce", a spus el.

Conform organizatorilor, drona, pilotată de un expert, a fost utilizată pentru prima oară în staţiunea din Dolomiţi pentru a furniza imagini şi unghiuri inedite societăţii Infront, care deţine drepturile televizate pentru Cupa Mondială de schi alpin.

×
Subiecte în articol: drona schi alpin marcel hirscher