x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Spectatorii se pot vaccina la intrarea pe stadioane

Spectatorii se pot vaccina la intrarea pe stadioane

28 Mai 2021   •   14:48
Spectatorii se pot vaccina la intrarea pe stadioane
Sursa foto: pixabay.com

Spectatorii se pot vaccina la intrarea pe stadioane sau săli de sport după 1 iunie. Limita de prezență de 25% va putea fi astfel depășită, transmite Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Competiţiile în spaţii închise vor putea avea spectatori. În plus, atât în spaţiile închise, cât şi deschise, limita de ocupare de 25% poate fi depăşită, dacă suporterii se vaccinează la intrarea în incintă. De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, precum şi piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii. Lumea sportului se bucură de la 1 iunie de importante măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, dar şi cu privire la activitatea sălilor de sport şi fitness şi a piscinelor interioare", arată MTS.

Suporterii vor putea participa la evenimentele sportive în spaţii închise, fără ca organizatorii să fie obligaţi să soliciea aprobări sau avize până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, peste această limită dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ la testul RT-PCR, efectuat în ultimele 72 de ore ori rezultat negativ la test antigen rapid din ultimele 24 de ore sau se vaccinează la intrarea în incintă.

"Veştile sunt foarte bune şi mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluţiei favorabile a situaţiei pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări şi cazuri grave şi a succesului campaniei de vaccinare. Responsabilitatea celor care au înţeles cât de importantă este contribuţia fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai. Toţi ne dorim aceleaşi lucruri: viaţa normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă. Haideţi să continuăm pe acest drum! Noi suntem aici pentru a deschide treptat toate aceste uşi, dar nu putem face asta fără voi", a spune Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

A fost reintrodusă posibilitatea accesului pentru persoanele care se află între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. 

 

×