x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport WADA convoacă o reuniune extraordinară în legătură cu cazul de dopaj al înotătorilor chinezi

WADA convoacă o reuniune extraordinară în legătură cu cazul de dopaj al înotătorilor chinezi

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   20:15
WADA convoacă o reuniune extraordinară în legătură cu cazul de dopaj al înotătorilor chinezi
Sursa foto: Hepta

Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a convocat o reuniune extraordinară pentru a discuta cazul celor 23 de înotători chinezi care au fost depistați pozitiv la un medicament interzis, dar cărora li s-a permis să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează BBC.

WADA a precizat că reuniunea de vineri a consiliului de administrație al instituției a fost organizată pentru ca membrii săi să poată fi „informați în continuare cu privire la această chestiune importantă de către experții Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA)".

Organizația a fost criticată atunci când s-a aflat luna trecută că înotătorii nu au fost suspendați după ce au fost depistați pozitiv la trimetazidină, un medicament pentru inimă - care poate spori performanța - înainte de Jocurile din 2021.

WADA a declarat că „nu este în măsură să dezmintă" concluziile Agenției Antidoping din China (Chinada), potrivit cărora contaminarea a fost motivul testelor eșuate.

Directorul executiv al Agenției Anti-Doping din Statele Unite (USADA), Travis Tygart, a acuzat organismul de mușamalizare - o afirmație pe care WADA a respins-o ca fiind „complet falsă și defăimătoare" .

Printre alți critici se numără Aquatics GB (federația de natație engleză), care s-a declarat „extrem de îngrijorată" de acuzații.

De atunci, WADA a lansat o revizuire independentă a cazului, iar concluziile sunt așteptate să fie prezentate în această vară.

Consiliul de administrație, format din 42 de membri, este cel mai înalt organism decizional al WADA, alcătuit din reprezentanți ai mișcării olimpice și ai diferitelor organisme publice.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wada inotatori