x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC ARGES - Nu se mai merge la munte

FC ARGES - Nu se mai merge la munte

09 Ian 2005   •   00:00

Sorin Cartu este primul tehnician din istoria clubului FC Arges care a desfiintat cantonamentul montan. Faptul ca nu vor mai alerga pe pantele de la Sinaia sau Predeal nu e un motiv prea mare de bucurie pentru fotbalistii pitesteni, pentru ca Sorin Cartu a compensat cu un cantonament in localitate.


ANDREI NICOLESCU

SCHIMBARE. Recunoscut ca un tehnician dur, Sorin Cartu a decis sa renunte la pregatirea montana, explicand ca pitestenii si-au reluat antrenamentele mai devreme
De azi, Coman, Prepelita si ceilalti au lasat masinile in parcare si iubitele acasa, si timp de aproape 10 zile nu vor vedea altceva decat antrenamente, somn si pereti goi. "Pregatirea de iarna este cea mai grea si mai urata pentru un fotbalist, dar in momentul acesta avem mare nevoie de ea, de-asta am si inceput mai devreme", a declarat capitanul echipei, Danut Coman.

El vrea ca sa limiteze drastic, pentru retur, numarul golurilor din poarta sa. "25 de goluri inseamna ingrozitor de mult. Acum nu ne ramane decat sa nu mai repetam greselile din tur. As vrea sa primesc doar maximum 15, dar o sa tragem cu totii sa micsoram si mai mult cifra", a declarat capitanul echipei, care in vara a fost aproape de un transfer in Israel pe suma de 150.000 de dolari.

Jurnalul National: Care sunt primele impresii dupa inceperea pregatirii echipei FC Arges?
Sorin Cartu: Deocamdata nu pot sa trag concluzii, fiind nou instalat. Pana acum, antrenamentele au fost de slaba intensitate, incepand de marti vom porni antrenamente duble, urmand o perioada centralizata pentru dezvoltarea pregatirii generale. Vom avea 10 zile de cantonament, apoi pe 20 ianuarie vizita medicala, iar pe 23, plecarea in Cipru.

Sunt jucatori veniti in iarna care nu au dat un randament deosebit: Vrajitoarea, Dobre, Verdes, partial Marius Sava.
Trebuie sa urmarim pregatirile inainte de a putea sa ne pronuntam.

Acestor jucatori le-a lipsit in general perioada de pregatire de vara.
Speram ca acum, in iarna, sa ii aducem la o forma sportiva corespunzatoare.

Sunt conditii de performanta la Pitesti?
Situatia in acest moment este delicata. Trebuie sa urcam in clasament, sa ne redresam cat mai repede. E nevoie de stabilitate, iar, daca vrei performanta, starea financiara este buna. La ora actuala Pitestiul ofera conditii bune de pregatire si plata, iar noi, conducerea tehnica si jucatorii, trebuie sa le exploatam cat mai bine. Nu trebuie insa sa mai avem emotii.

Va pare rau ca ati plecat de la Galati, acum ca Otelul a anuntat ca are un buget urias?
Nu. Acum sunt aici si nu ma mai intereseaza ce se intampla la Galati.

VINTILA
Bogdan Arges Vintila n-a mai venit la antrenamentele echipei FC Arges. El a sperat pe parcursul turului, pe care l-a petrecut aproape in intregime la antrenamentele Argesului, ca va semna un contract cu fosta sa echipa, dar evolutia foarte buna a lui Danut Coman, care a exclus din start concurenta pana si cu portarul de rezerva Stefan Preda, a anulat sansele goal-keeper-ului care are tatuat pe brat un cap de vultur, stema echipei FC Arges. Cu toate acestea, Cartu a spus ca ar vrea sa lucreze cu el.

TURNEU
Pe 23 ianuarie, FC Arges va pleca intr-un sejur in Cipru, locatie in premiera pentru clubul violet. FC Arges are stabilite trei meciuri amicale, pe 28 ianuarie cu Sparta Praga, pe 30 ianuarie cu una dintre cele doua echipe bulgaresti TSKA sau Levski, si pe 1 februarie cu o echipa ruseasca nenominalizata inca. Echipa pitesteana va locui la Larnaca si a refuzat un amical cu Steaua, care se va afla in zona.
×
Subiecte în articol: sport argeş