x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC National relanseaza campionatul

FC National relanseaza campionatul

05 Apr 2004   •   00:00

Prin victoria cu Dinamo, FC National a reusit o performanta ce parea greu de imaginat pentru elevii antrenorului Cosmin Olaroiu la inceputul returului: este singura echipa cu 12 puncte dupa patru etape.

„Chiar daca suntem saraci, noi ne aparam sansele corect si nu vindem meciuri", a declarat Cosmin Olaroiu, dupa ce „cavalerii frunzei de platan" i-au ingenuncheat pe „cainii" lui Ioan Andone, in ciuda tuturor speculatiilor ca Dinamo se va impune lejer.

CALAI. „Bancarii" au fost in aceasta primavara „bestiile negre" pentru echipele de top din Divizia A, invingand, in mai putin de-o saptamana, campioana en titre Rapid, in Giulesti, si liderul la zi, Dinamo. „Desi jocul nu se leaga inca asa cum ar trebui, munca extraordinara depusa de acesti baieti deosebiti ne-a adus aceste performante", a spus tehnicianul „bancar", a carui echipa a primit un singur gol in patru etape.

IRONII. La conferinta de presa care a urmat partida din „Cotroceni", Olaroiu l-a „intepat" pe directorul executiv a lui Dinamo, Cristi Borcea: „Ii cer permisiunea sa vorbesc domnului Borcea, care a spus ca, de cand castig meciurile in ultimul minut, mi-am dat drumul la limba. Declaratia sa ca Dinamo se antreneaza pentru Liga Campionilor le-a facut mult rau antrenorului Andone si elevilor sai, care ori s-au relaxat, ori au fost supusi unei presiuni prea mari".

PRIME. Dupa ce au invins liderul Dinamo, jucatorii lui FC National au primit primele de joc in vestiare, desi antrenorul Olaroiu a spus ca nu le-a promis acestora ca vor fi remunerati. „Azi n-au jucat pe prima, dar daca cineva doreste sa-i premieze, eu nu ma opun", a declarat zambind tehnicianul „bancar".

VINOVAT. Ioan Andone si-a criticat dur jucatorii pentru prestatia din „Cotroceni", sperand ca a fost vorba doar de un accident. „Eu sunt principalul vinovat pentru acest rezultat, fiindca am schimbat sistemul de joc fata de meciul cu Steaua. Am mers pe mana lui Iordache si am pierdut", a declarat „Falcosul", care considera ca elevii sai n-au aratat ca sunt lideri si ca au meritat sa piarda.
Catalin FainisI, Ionut Paduraru


„Procurorul" controlat de bilet

Administratorul delegat al lui FC Dinamo, Cornel Dinu, a simtit pe propria piele ce inseamna perspicacitatea jandarmilor romani. Atunci cand a incercat sa intre la tribuna „0" a stadionului „Cotroceni", conducatorul din Stefan cel Mare a fost luat la intrebari de fortele de ordine, care, din exces de zel, i-au cerut biletul pentru meci. „Lasati-ma, domnule, in pace, ca am invitatie", le-a raspuns iritat „Procurorul".

„Caramarin trebuie selectionat"

Antrenorul „bancarilor", Cosmin Olaroiu, a declarat la finalul partidei ca Gabriel Caramarin, marcatorul primului gol din victoria cu Dinamo, merita chemat la echipa nationala. „Trebuie sa-l bage in seama selectionerul si nu numai in turneele din Cipru. Gabi este cu adevarat un jucator profesionist. Vine mereu la antrenamente cu doua ore inainte si sta si dupa incheierea lor", a spus Oli despre autorul primului gol de sambata seara. Caramarin era foarte fericit dupa meci, declarand ca, prin golul marcat, s-a razbunat pe dinamovisti, care le-au furat „bancarilor", in ultimele sezoane, un titlu si o cupa. „Am demonstrat ca nu suntem niste marionete! Dinamovistii au spus dupa succesul cu Steaua ca se pregatesc pentru Liga Campionilor. Sa se pregateasca, mai au mult de lucru. Noi le-am dat o sansa sa se antreneze cat mai bine."

Au luat bani de la Steaua?

Unul dintre eroii Nationalului, portarul Marius Popa, s-a declarat multumit de felul cum a aparat, salvandu-i pe „bancari" in multe faze importante ale liderului. „Sunt fericit ca am reusit sa batem pe Dinamo si pe Rapid. Noi ramanem echipa care nu deranjeaza pe nimeni, care tace, dar face", a spus fosta rezerva a lui Cristi Munteanu. „Am primit prima in vestiare si speram sa o tinem tot asa", a adaugat Popa, sporind speculatiile conform carora FC National ar fi primit, pentru victoria de sambata, bani din partea Stelei. Conform unor surse, ar fi vorba de 10.000 de dolari.

„Cainii" se gandesc la Cupa

Capitanul dinamovistilor, Florentin Petre, era afectat dupa infrangerea din „Cotroceni", dar a preferat sa se gandeasca la meciurile care urmeaza pentru echipa sa. „A fost doar un accident cu Nationalul, sa nu ne lasam afectati. Acum trebuie sa ne strangem randurile pentru meciul de Cupa cu FC Arges", a declarat „Piticul", care a considerat ca arbitrajul lui Alexandru Tudor nu i-a dezavantajat pe „caini". „Degeaba am batut Steaua daca am dat gres acum. Trebuie sa incercam sa uitam cat mai repede acest meci", a declarat, la randul sau, fundasul „cainilor" Cosmin Barcauan.

×
Subiecte în articol: sport dinamo declarat