x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FIFA a stabilit urnele

FIFA a stabilit urnele

de Delia Gomoescu    |    03 Dec 2009   •   00:00
FIFA a stabilit urnele
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Franţa nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi care va avea loc mâine la Cape Town.



Forul internaţional a stabilit componenţa celor patru urne valorice pe baza cărora se vor trage la sorţi cele opt grupe ale turneului final al Cupei Mondiale din Africa de Sud. Comitetul de organizare al competiţiei a ales ca stabilirea capilor de serie să se facă în funcţie de clasamentul FIFA din octombrie 2009. Ultimul clasament, cel din noiembrie 2009, nu a fost reţinut de comisie, pentru că avantaja echipele care au jucat la baraj. Astfel, Franţa, care a trecut de pe locul 9 pe 7, şi mai ales Portugalia, de pe locul 10 pe 5, ar fi fost marile beneficiare dacă s-ar fi ţinut cont de ultima ierarhie. Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, susţine însă că decizia forului mondial, care dezavantajează naţionala Franţei, nu este o pedeapsă la adresa "cocoşilor", calificaţi în urma unui gol controversat la barajul cu Irlanda.  

Maradona e suspendat

Actriţe de Oscar, aşi ai balonului rotund de ieri şi de azi, câştigători ai premiului Nobel şi şefi de stat. Toţi sunt pregătiţi să asiste mâine la tragerea la sorţi care va avea loc la Cape Town. Ceremonia va fi prezentată de secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, şi de actriţa Charlize Theron.  

Marele absent va fi însă selecţionerul Argentinei, Diego Maradona. Fostul "Butoiaş Atomic" a fost suspendat de FIFA timp de două luni pentru insultele proferate după meciul cu Uruguay din preliminarii. Maradona ar fi vrut însă să dribleze regulamentele şi să participe la ceremonie în calitate de consultant tv. "Dacă va veni din partea presei, nu va primi acreditare. Maradona este o mare personalitate, dar regulile sunt clare", a declarat preşedintele Comitetului de Organizare al CM, Danny Jordaan.

Urna 1 (capi de serie)

Brazilia
Spania
Italia
Germania
Argentina
Anglia
Olanda
Africa de Sud

Urna 2

Australia
Japonia
Coreea de Sud
Coreea de Nord
Honduras
Mexic
SUA
Noua Zeelandă

Urna 3

Algeria
Camerun
Coasta de Fildeş
Ghana
Nigeria
Chile
Paraguay
Uruguay

Urna 4

Danemarca
Franţa
Grecia
Portugalia
Serbia
Slovacia
Slovenia
Elveţia

×
Subiecte în articol: sport