x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Finlanda - Cehia / Milan Baros, incert

Finlanda - Cehia / Milan Baros, incert

de Delia Gomoescu    |    11 Oct 2005   •   00:00
Finlanda  -  Cehia / Milan Baros, incert

Pentru meciul de maine de la Helsinki, Cehia se confrunta cu o noua problema: lui Baros i-a recidivat durerea de la tendonul lui Achile.

Atacantul ceh nu a participat la antrenamentul de duminica. Jucatorul lui Aston Villa a evoluat nerefacut complet in meciul cu Olanda, iar accidentarea a recidivat. Medicul echipei spune insa ca fotbalistul urmeaza un tratament intensiv si ca ar putea fi recuperat pana maine.

Inaintea meciului decisiv cu Finlanda, cehii nu sunt ocoliti deloc de probleme. Atacantul Milan Baros, cel mai periculos om al lui Karel Bruckner, a lipsit de la antrenamentul de duminica din cauza unor dureri la picior.

ACCIDENTAT. Jucatorul lui Aston Villa are de mai multa vreme necazuri cu o accidentare la tendonul lui Achile, dar, in absenta atacantilor Jan Koller si Vratislav Lokvenc, selectionerul a fost fortat sa-l trimita pe teren in partida cu Olanda. Baros a fost inamicul numarul unu pentru poarta lui Van der Sar, insa a platit scump. Medicul nationalei Cehiei, Petr Krejci, spune insa ca jucatorul ar putea fi totusi recuperat pana maine. "Pana la urma, lucrurile nu stau chiar atat de rau cum pareau imediat dupa meci. Privind spre meciul cu Finlanda, cea mai mare problema este Baros. El nu s-a antrenat duminica, pentru ca a avut din nou dureri la tendonul lui Ahile. Dar este in refacere intensiva si credem ca va fi apt de joc miercuri", a declarat Krejci.

PRESIUNE. Portarul Petr Cech admite ca, pentru echipa sa, situatia e departe de a fi roz: "Multe lucruri sunt impotriva noastra. Avem o gramada de accidentari si o oarecare doza de ghinion. Asta e. Trebuie sa invingem". In schimb, selectionerul Karel Bruckner face tot posibilul sa se arate linistit. "Toata lumea stie care este miza. Cred in calificare. Daca nu as crede, n-as mai fi antrenorul echipei nationale." Chiar si suporterii cehi incearca sa se autoincurajeze. Multi considera ca e mai bine ca echipa Cehiei sa joace la victorie in Finlanda, decat sa fi scos un punct cu Olanda, iar acum sa fi jucat pentru un egal.

INCIDENT. O veste proasta vine din Finlanda. Potrivit unor surse neoficiale, vedeta echipei, Aleksei Eremenko jr, ar putea sa nu evolueze maine. Se pare ca jucatorul a fost implicat sambata seara intr-un accident de masina. La volan nu se afla fotbalistul, ci prietena sa, insa aceasta consumase bauturi alcoolice. Se pare ca acum politia il ancheteaza pe Eremenko pentru ca i-a dat voie acesteia sa conduca.

INCREDERE
"Sunt sigur ca, daca prind o zi buna, finlandezii ii pot incurca pe cehi. Amintiti-va doar de meciul lor din tur, cand, la 3-3, nordicii au avut victoria in mana. Finlanda are chiar puterea sa invinga Cehia, nu doar sa obtina un rezultat de egalitate" - Victor Piturca, selectioner Romania

MIZA URIASA
"Jucatorii mei realizeaza importanta partidei. Presiunea de la acest meci este aceeasi ca si inaintea unui meci de baraj. Desi avem accidentari multe, trebuie sa facem totul pentru a invinge. Le-am cerut baietilor sa uite de meciul pierdut cu Olanda" - Karel Bruckner, selectioner Cehia

DOAR UJFALUSI E SUSPENDAT
Referitor la zvonurile potrivit carora Galasek si Ujfalusi ar fi suspendati la meciul cu Finlanda, adevarul este undeva la mijloc. Mai exact, doar jucatorul Fiorentinei nu va avea drept de joc la Helsinki. Tomas Ujfalusi (foto) a primit un prim cartonas galben in minutul 85 al meciului tur cu Olanda din 8 septembrie 2005, castigat de "portocali" cu 2-0. In partida cu batavii de la Praga, jucatorul a vazut un nou galben, in minutul 15, si in consecinta va trebui sa priveasca meciul cu Finlanda din tribuna. In ceea ce-l priveste pe Galasek, acesta a primit un singur avertisment in actuala campanie de calificare, in minutul 24 al partidei de sambata. Cu toate acestea, si presa ceha este nedumerita in privinta capitanului de echipa, daca acesta are drept de joc miercuri. De altfel, FIFA investiga ieri situatia cartonaselor pentru jucatorii Galasek si Ujfalusi.

CU MANDRIE
Cotidianul Helsingin Sanomat scrie in editia de ieri ca Finlanda va evolua cu mandrie impotriva Cehiei: "O urma de mandrie nationala planeaza asupra ultimului meci, alaturi de dorinta disperata a cehilor de a castiga". Publicatia subliniaza faptul ca daca reprezentativa antrenata de Jyrki Heliskoski va pierde, ar fi pentru prima oara din 1982 incoace cand finlandezii nu obtin nici un punct in meciurile cu adversarii care le sunt superiori in clasamentele FIFA. De asemenea, ziarul considera ca Finlanda a aratat "ca o oaie ratacita" in partida cu Romania, care le-a fost superioara.

ALTA ORA
Programat initial sa inceapa la ora 20:30, meciul de pe stadionul "Olimpic" din Helsinki, de care se leaga toate sperantele noastre pentru a prinde un loc la baraj, va incepe la ora 18:30 si va fi transmis in direct de TVR 1. UEFA a luat aceasta decizie deoarece Olanda a obtinut deja calificarea la CM 2006, iar cele doua partide nu mai trebuie sa se dispute de la aceeasi ora. In ultima etapa, olandezii vor evolua impotriva Macedoniei, la Rotterdam, intr-o intalnire fara miza ce va incepe la ora 20:30.

ASTEPTAM SI LA TINERET
Romania asteapta astazi un prim miracol de la tineret. Pentru a merge la barajul pentru CE 2006, "tricolorii mici" au nevoie ca Cehia sa piarda in Finlanda. Partida va incepe la ora 18:00 si va fi condusa de o brigada din Estonia, avandu-l la centru pe Sten Kaldma. In celalalt meci al grupei, Olanda joaca acasa cu Macedonia. Indiferent de rezultat, "portocalii" sunt deja calificati. In acest moment, situatia in clasament se prezinta in felul urmator: Olanda este lider, cu 20 de puncte, Romania se afla pe locul secund (19 puncte), dar si-a terminat meciurile din grupa, iar Cehia (18 puncte) ocupa pozitia a treia.
×
Subiecte în articol: sport meciul olanda finlanda