x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Flavius Moldovan este surpriza lui Iordanescu

Flavius Moldovan este surpriza lui Iordanescu

02 Sep 2004   •   00:00

Cu prilejul jocului scoala de aseara de la Saftica, s-a putut observa clar ca selectionerul Anghel Iordanescu incearca sa improvizeze o defensiva cat de cat competitiva pentru partida de sambata, contra Macedoniei, de la Craiova.

SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU

Cu Chivu, Radoi si Ghionea accidentati, cu Marius Constantin ezitant in ultima etapa din Divizia A pentru Rapid sau cu Soava, o solutie mult prea fortata pentru postul de fundas central, Iordanescu are mari batai de cap.

ATU. Dintre jucatorii convocati pentru meciul de la Craiova, doar trei ar putea face pereche cu Adrian Iencsi in centrul defensivei: Marius Constantin, Florin Soava si Flavius Moldovan.

Cum selectionerul se indreapta, de obicei, catre fotbalistii care evolueaza cu regularitate la echipele lor de club, favorit pentru titularizarea in jocul cu macedonenii este "bancarul" Flavius Moldovan. Acesta a fost om de baza pentru FC National in acest inceput de campionat, fiind remarcat de trimisul lui Iordanescu la meciurile echipei din Cotroceni, Ilie Stan.

FORMULA. De la mijloc in sus, echipa este oarecum creionata. Florentin Petre si Dica vor ocupa cele doua flancuri ale liniei mediene, Ovidiu Petre (titular la Galatasaray) va fi inchizator, iar Daniel Pancu va coordona actiunile ofensive din spatele celor doua varfuri. Danciulescu si Mutu reprezinta cuplul de care Iordanescu s-a declarat multumit in ultima perioada si pe care doreste sa-l sudeze in vederea lungii campanii de calificare la CM 2006.

PREGATIRI. La Craiova, orasul care va gazdui partida, atmosfera din aceste zile nu se poate compara cu nebunia dinaintea meciului cu Bosnia, din preliminariile CE 2004. Atunci, cele 23.000 de bilete s-au epuizat in numai cateva ore, pe cand acum, cu doua zile inainte de meci, se vandusera numai 2.500 de tichete din totalul de 18.000, desi preturile nu sunt deloc prohibitive, intre 75.000 de lei la peluze si 300.000 la tribuna I.

Tricolorii vor ajunge astazi, in jurul pranzului, la Craiova, si vor fi cazati la hotelul Bavaria. Delegatia macedoneana, care va sosi direct in Banie, cu un charter, a ales sa locuiasca la hotelul Jiul.

CARACALUL FIERBE

FRF a facut o alegere mai mult decat inspirata atunci cand a ales municipiul Caracal ca gazda pentru disputarea meciului de tineret Romania-Macedonia, programat maine seara de la ora 17:30.

INTERES. Pentru urbea olteana, partida cu Macedonia reprezinta un eveniment de larg interes. Stadionul "Parc", cu o capacitate de 12.000 de locuri, a fost renovat complet si se asteapta ca la ora meciului sa fie plin. Asta deoarece ieri-dimineata, in numai cateva ore s-au vandut peste 3.000 de bilete din totalul de 9.200, care se asteapta a fi epuizate astazi. "Am cheltuit doua miliarde de lei pentru lucrarile de la stadion, dar nu ne pare rau. Lumea de-abia asteapta partida, cred ca in curand nu vor mai fi bilete disponibile. E o bucurie si o onoare pentru noi sa gazduim acest meci", ne-a declarat viceprimarul Marian Magnea.

TEST. Tricolorii mici au castigat marti seara, cu 5-1, un joc-scoala disputat in compania echipei de juniori "Under 18" a Scolii de Fotbal "Gica Popescu". Golurile au fost marcate de Zicu, Plesan, I. Stancu (de doua ori) si Cocis. Antrenamentul oficial al echipei de tineret a avut loc aseara, dar nu pe stadionul "Parc" din Caracal, cum era prevazut initial, ci pe stadionul "Tineretului" din Craiova.

RENUNTARE. In alta ordine de idei, Nicolae Manea a renuntat la bistriteanul Ciprian Vasilache, care fusese convocat pentru meciul cu Macedonia. In urma unui consult, s-a constatat ca Vasilache ar putea suferi in orice moment o recidiva a unei mai vechi rupturi musculare la piciorul stang. (Vicentiu Neagoe)

"Trebuie sa avem multa grija"

SORIN ANGHEL

  • Jurnalul National: Daniel, esti pregatit acum pentru jocul cu Macedonia?

    Daniel Pancu: Au fost doua saptamani in care nu am evoluat nici un minut in Turcia din cauza unei intinderi musculare, dar acum sunt refacut in totalitate. Nu am vrut sa fortez tocmai pentru a fi apt de joc pentru meciul cu Macedonia. Puteam sa fac o ruptura si lucrurile se complicau si mai tare.

  • Romania are probleme in defensiva din cauza accidentarilor si a suspendarii lui Barcauan. Te ingrijoreaza lucrul asta?

    Nu. Eu cred ca cei care au venit in locul lor la echipa nationala vor face totul pentru a nu se simti lipsa titularilor. Sper totusi ca noi sa atacam pe toata durata meciului si Macedonia sa nu aiba ocazia sa se apropie de poarta noastra.

  • Echipa nationala se intoarce la Craiova…

    Este foarte bine ca s-a ales acest oras. Am mai jucat acolo si meciul cu Bosnia si am castigat. Am avut parte de un public minunat atunci si nu cred ca lucrurile se vor schimba sambata.

  • Trebuie sa avem emotii cu Macedonia si Andorra?

    Da. Eu zic ca este bine sa avem emotii cu ambele echipe pentru ca acest lucru ne face sa tratam meciurile foarte serios. Este clar totusi ca intre Romania si Macedonia, ca sa nu mai vorbesc de Andorra, este o diferenta mare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne consideram dinainte invingatori.

  • Ai vorbit cu colegii tai de la Besiktas care evolueaza la nationala Turciei despre Macedonia?

    N-am avut eu timp sa ma duc la ei ca au venit la mine si m-au avertizat ca vom avea parte de un adversar foarte artagos. Sa nu uitam ca au scos un rezultat bun cu Anglia.

  • Ce rezultat ti-ai dori la meciul dintre Olanda si Cehia?

    Un meci egal ar fi ideal pentru Romania. Sper ca inaintea partidelor cu Cehia si Olanda noi sa avem maximum de puncte, iar la finalul campaniei de calificare sa fim pe primul loc.

    ADVERSARII AU PRETENTII

    Nationala Macedoniei nu are probleme de efectiv si vine optimista la Craiova, dupa ce a invins Armenia cu 3-0. Antrenorul Dragan Kanatlarovski spune ca poate pleca neinvins din Banie.

    Marile sperante se indreapta catre noul atacant al lui Lazio, Goran Pandev, cel mai tanar jucator care a debutat vreodata in nationala tarii sale, in 2000, cand avea doar 17 ani.

    Un alt jucator de baza este mijlocasul Velice Sumulikovski, coleg cu Daniel Chirita la Zenit St. Petersburg, "un jucator foarte valoros, care alearga enorm", conform caracterizarii romanului.
  • ×
    Subiecte în articol: sport macedonia