x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 - Chemati la raport

Formula 1 - Chemati la raport

de Catalin Fainisi    |    22 Iun 2005   •   00:00
Formula 1 - Chemati la raport

Cele sapte echipe care folosesc pneuri Michelin si care au boicotat Marele Premiu al Statelor Unite, de duminica, refuzand sa ia startul din motive de siguranta, au fost convocate in fata Consiliului Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA).

EXPLICATII. Reprezentantii acestora se vor prezenta la 29 iunie, la Paris, sa dea socoteala pentru gestul de la Indianapolis. Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, BAR-Honda, Sauber-Petronas, Williams-BMW si Red Bull-Cosworth, si-au retras monoposturile de la startul cursei, ca urmare a refuzului FIA de a le permite sa inlocuiasca pneurile folosite in calificari. Acestea ar putea fi fortate sa le dea banii inapoi celor 120.000 de spectatori, care au protestat dupa cursa.

NEPOTISM? Drept urmare, numai echipele Ferrari, Jordan si Minardi au luat startul, Michael Schumacher castigand prima sa cursa in acest sezon, una "de trista amintire", in opinia multiplului campion mondial. De altfel, multi dintre "actorii" Formulei 1 considera ca oficialii FIA ii favorizeaza pe septuplul campion mondial si pe Ferrari prin intermediul acestor reguli stricte, in timp ce presa mondiala canta prohodul "Marelui Circ".

×
Subiecte în articol: sport