x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cârţu, după numirea la Steaua: "Vreau ca fanii să aibă încredere!"

Cârţu, după numirea la Steaua: "Vreau ca fanii să aibă încredere!"

09 Mar 2011   •   09:10
Cârţu, după numirea la Steaua: "Vreau ca fanii să aibă încredere!"
Sursa foto: /Intact Images

Noul antrenor al Stelei, Sorin Cârţu, a declarat, marţi seară, că nu există tehnician în Liga 1 care să refuze Steaua şi le-a transmis fanilor stelişti să aibă încredere în el şi să fie alături de echipă.

"Orice antrenor îşi doreşte să vină la Steaua. Nu este un antrenor în Liga 1 care să o refuze. E o provocare şi încerc să recuperez din terenul pierdut. Găman este un fotbalist de valoare, ca şi Bărboianu, orice echipă ar fi interesată de ei, dar trebuie să ai şi potenţial să-i poţi lua. Cum îl ştim pe Gigi Becali, există posibilitatea. Nu mi-e frică, am experienţă, vechime. E un obiectiv care la ora aste e dificil de realizat pentru că este un handicap mare şi faţă de Oţelul şi faţă de Vaslui, de Timişoara, dar mai sunt 14 etape, 14 meciuri, pe care le putem trece cu bine. Steaua este capabilă să realizeze un anumit număr de puncte, care să dea speranţe pentru obiectivele respective. Suporterilor le transmit să aibă încredere şi să fie alături de echipă, pentru că orice antrenor vine pentru performanţă", a declarat Cârţu.

Sorin Cârţu a anunţat că va evita orice polemică şi a precizat că el s-a angajat la echipă ca antrenor, astfel că nu vede o problemă în colaborarea cu managerul general Mihai Stoica: "Eu sunt antrenor, eu mă angajez la echipă ca antrenor. Nu ştiu poziţia lui Stoica, aşa cum nu o ştiu nici pe a lui Argăseală, eu am o fişă de responsabilităţi de obligaţii, nu mă bag peste nimeni, nimeni nu trebuie să se bage peste mine. Vă anunţ de acum că veţi vedea un Cârţu diferit, în sensul că voi evita orice fel de polemică. Voi fi mult mai laconic în ceea ce vă voi spune pentru că de fiecare dată se poate interpreta".

Cârţu a precizat că Mircea Irimescu se va alătura staff-ului stelist şi speră şi în rămânerea lui Eduard Iordănescu: "Cu cât suntem mai mulţi, cu atât supravegherea jucătorilor este mai eficientă", a afirmat noul tehnician.

Întrebat când îi va cunoaşte pe jucători, Cârţu a răspuns: "Mâine avem antrenament (n.n.-azi). Ce, trebuie să-i cunosc pe jucători? Ce, am antrenat în Bundesliga?"

Sorin Cârţu a fost numit, marţi, la conducerea tehnică a echipei Steaua în locul lui Marius Lăcătuş, care a demisionat, contractul noului antrenor fiind valabil până în vară.

×
Subiecte în articol: fotbal cartu liga 1 fotbal intern