x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Europa League – Roma și Leverkusen victorii cu emoții. 10 goluri la Lisabona și Berlin

Europa League – Roma și Leverkusen victorii cu emoții. 10 goluri la Lisabona și Berlin

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2023   •   22:20
Europa League – Roma și Leverkusen victorii cu emoții. 10 goluri la Lisabona și Berlin
Sursa foto: Hepta

Primele patru meciuri din manșa întâi a optimilor de finală ale UEFA Europa League s-au jucat joi seara de la ora 19.45. Roma și Leverkusen s-au impus pe teren propriu, în timp ce la Lisabona și la Berlin s-au marcat în total 10 goluri.

AS Roma – Real Sociedad 2-0 (1-0)

Trupa lui Jose Mourinho a deschis scorul devreme, în minutul 13, prin El Shaarawy, care a fructificat cu un șut din careu centrarea lui Tammy Abraham. Kumbulla, intrat la pauză în locul lui Llorente, a marcat golul pentru 2-0, pe final (min. 87), servit de Dybala.


Bayern Leverkusen – Ferencvaros Budapesta 2-0 (1-0)

Nemții au dominat teritorial, cu peste 60 la sută posesie, și au avut un randament de 100 la sută al șuturilor pe poartă, marcând două goluri din două încercări. Demirbay a deschis scorul în minutul 10, după care gazdele au închis tabela pe final, prin Tapsoba, obținând un avantaj important pentru meciul retur de la Budapesta. Totuși, maghiarii au făcut un joc bun, cu multe prezențe în fața porții germane, returul arătându-se dificil pentru Leverkusen.

Sporting Lisabona - Arsenal Londra 2-2 (1-1)

Unul din cele mai spectaculoase meciuri ale serii s-a disputat la Lisabona, unde Arsenal a marcat prima prin Saliba, în minutul 22, cu o lovitură de cap. Inacio a egalat în minutul 34, tot cu capul, după ce cu un minut înainte portarul Matt Turner reușise să blocheze un alt șut de al său.

Debutul primei reprize a fost unul intens, cu mai multe faze importante de poartă de ambele părți, primii care au fructificat fiind lusitanii. Paulinho a marcat pentru 2-1, în minutul 55, cu un șut din careu. Peste 7 minute, Sporting a făcut cadou egalarea, Hidemasa Morita deviind cu mult ghinion mingea în proprie poartă, golul fiind validat după o verificare VAR.


Union Berlin – Royale Union SG 3-3 (1-1)

Cele mai multe goluri ale serii s-au marcat la Berlin, într-un meci în care oaspeții au condus de 3 ori iar gazdele au revenit de fiecare dată, ratând și un penalty. La pauză a fost 1-1, după reușitele lui Boniface (0-1, min. 28) și Juranovic (1-1, min. 42).

Vertessen a făcut 1-2 (min. 57), după care Knoche a ratat un penalty în minutul 69, dar mingea i-a revenit cu noroc, reușind totuși să egaleze. Același Victor Boniface, l-a executat din poziție unu la unu pe portarul nemților, ducând scorul la 2-3, în minutul 73. Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, Sven Michel a marcat golul egalizator, gazdele ratând apoi șansa de a încheia victorioase după două ratări în minutele suplimentare de joc.

Tot joi seara se mai joacă în UEFA Europa League meciurile Juventus – Freiburg, Man United – Betis, Sevilla – Fenerbahce, Shakhtior – Feyenoord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: leverkusen roma europa league