x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Exemplu pentru Mutu&Co: Tricolorii Under-17 s-au calificat la CE!

Exemplu pentru Mutu&Co: Tricolorii Under-17 s-au calificat la CE!

29 Mar 2011   •   19:54
Exemplu pentru Mutu&Co: Tricolorii Under-17 s-au calificat la CE!

Naţionala României Under-17 s-a calificat cu mari emoţii la turneul final al Campionatului European de fotbal, care se va desfăşura în luna mai, în Serbia. Este prima calificare a unei echipe de tineret după 1998, anul în care naţionla Under-21 condusă pe atunci de Victor Piţurcă juca la Europenele găzduite de ţara noastră.

În meciul decisiv, tinerii tricolori au învins, marţi, în deplasare, selecţionata similară a Ungariei cu scorul de 2-1 prin golurile marcate de Filip şi Roşu. Tinerii fotbalişti români au avut noroc în finalul partidei când, la scorul de 2-1, Brănescu, portarul lui Juventus Torino, a apărat o lovitură de la 11 metri!

Ca urmare a acestei victorii, România a terminat pe prima poziţie a clasamentului Grupei a 7-a cu 7 puncte obţinute în trei partide. Pe locurile următoare s-au situat Rusia 6 puncte, Ungaria 3 puncte şi Islanda 1 punct.

La Campionatul European vor participa 8 echipe, care vor fi împărţite în două grupe. Până în acest moment se cunosc patru echipe calificate: România, Germania, Danemarca şi Cehia. Meciurile din Grupa A se vor disputa la Novi Sad şi Indija, în timp ce jocurile din Grupa B vor avea loc la Smederevo şi Belgrad.

Primele trei formaţii din fiecare grupă se vor califica la Mondialul U-17 din Mexic, programat în perioada 18 iunie-10 iulie 2011.

×