x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a modificat regulamentul privind locurile vacante rămase după licenţiere

FRF a modificat regulamentul privind locurile vacante rămase după licenţiere

03 Mar 2011   •   13:24
FRF a modificat regulamentul privind locurile vacante rămase după licenţiere
Sursa foto: /Intact Images

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a modificat articolul 20 din ROAF privind locurile vacante rămase în cazul în care unele cluburi din Liga I sau Liga a II-a nu obţin licenţa, anunţă site-ul oficial al FRF.

Astfel, cluburile solicitante de licenţă pentru Liga I care nu obţin licenţa în conformitate cu Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar vor fi retrogradate în Liga a II-a. Locurile rămase vacante vor fi ocupate astfel:

a) În cazul în care un club, care a evoluat în Liga I şi s-a clasat pe unul dintre locurile 1-14 la sfârşitul campionatului precedent, nu a obţinut licenţa, locul rămas vacant va fi ocupat de un club care este cel mai bine clasat între cluburile retrogradate din Liga I în campionatul respectiv şi care deţine licenţă pentru acest nivel;

b) În cazul în care clubul care nu a obţinut licenţa pentru Liga I este un club care a promovat din Liga a II-a, locul vacant va fi ocupat de clubul clasat pe locul 3 în Liga a II-a, sau – dacă acesta nu obţine licenţa pentru Liga I / nu doreşte să participe în Liga I – de următorul club clasat în campionatul Ligii a II-a (în seria din care provine clubul promovat care nu a obţinut licenţa sau, după caz, din cealaltă serie), care a obţinut licenţă pentru Liga I.

Cluburile din Liga a II-a care nu obţin licenţa, în conformitate cu Regulamentul de licenţiere a cluburilor pentru participarea în campionatul naţional Liga a II-a, vor fi retrogradate în Liga a III-a, locurile vacante urmând a fi ocupate de cluburile retrogradate din Liga a II-a în campionatul precedent şi care au obţinut licenţă pentru Liga a II-a.

Pentru anul competiţional 2011/2012 – primul an în care FRF a extins licenţierea la nivelul întregului eşalon competiţional de Liga a II-a – la cererea cluburilor interesate, prin excepţie de la prevederile de mai sus, Comitetul Executiv poate aproba participarea în campionatul naţional Liga a II-a unor cluburi cărora li s-a refuzat acordarea licenţei. În evaluarea cererii se va ţine cont de motivele neacordării licenţei şi de necesitatea desfăşurării optime a competiţiei.

Comitetul de Urgenţă a aprobat Regulamentul de licenţiere a cluburilor pentru participarea în Liga a II-a şi Regulamentul privind procedurile aplicabile în activitatea comisiilor de acordare a licenţei cluburilor.

×