x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gigi Becali: "Televiziunile s-au înţeles înainte de licitaţie"

Gigi Becali: "Televiziunile s-au înţeles înainte de licitaţie"

04 Apr 2011   •   14:09
Gigi Becali: "Televiziunile s-au înţeles înainte de licitaţie"
Sursa foto: /Intact Images
159635-gigi-becali-intact-images-20110211153520002.jpg

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat azi, la Sport.ro, că patronii de cluburi trebuie să conteste licitaţia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1 pe următorii trei ani sau să boicoteze semnarea contractului, deoarece participanţii la aceasta s-au înţeles înainte.

"Eu am spus că se va întâmpla aşa şi uite că s-a întâmplat. Dacă nu se cumpăra pachetul opt sau nouă, se reorganiza licitaţia pentru că nur especta prevederile Consiliului Concurenţei, dar a fost înţelegere. LPF trebuia să pună o clauză prin care să menţioneze că dacă nu se vând 80 la sută din pachete, să se reorganizeze licitaţia. Noi trebuie să contestăm licitaţia, pentru că a fost o înţelegere între participanţi sau să o boicotăm. Poate e mai bine că s-a întâmplat aşa, asta poate să unească cluburile. E vorba de viitorul fotbalului românesc. Dacă noi, cluburile, ne înţelegem, televiziunile ce mai pot face?", s-a întrebat Becali.

El a explicat şi ce ar însemna un "boicot" al cluburilor Ligii 1: "Nu vom da împuternicire ligii să semneze contractul. Nu vom da voie televiziunilor să intre pe stadion. Ar trebui să ne unim, să facem un comitet, să împuternicim doi preşedinţi şi atunci nu se va mai face nicio şmecherie. Dacă televiziunile contestă şi se duc în instanţă, ce se poate întâmpla? Se pierde clădirea LPF".

"Chiar dacă sunt păcălit, măcar să ţip, să vadă lumea că nu sunt prost. Până la urmă asta ne va uni şi la următoare licitaţie ar trebui să facem chiar o majorare", a încheiat Becali.

×
Subiecte în articol: liga 1 fotbal intern drepturi tv